Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren

Door op 11/01/2013 in Verfkleuren - 56 reacties

Kleur is één van de belangrijkste sfeermakers in de slaapkamer. Bovendien hebben alle kleuren elk hun eigen effect op de kamer en zelfs op je humeur. De juiste verfkleuren kiezen voor je slaapkamer is dus zeker van belang voor een goede nachtrust en om ’s morgens goedgeluimd op te staan. Daarom vind je hieronder enkele handige tips om de ideale slaapkamer kleuren te kiezen!

Natuurlijke kleuren in de slaapkamer

natuurlijke kleuren in de slaapkamerNatuurlijke kleuren weerspiegelen eerlijkheid en puurheid. Kies daarom voor warme aardtinten en frisse natuurkleuren, zoals zandkleur, grasgroen, klei, terracotta, en andere kleuren die voorkomen in de natuur. Houten meubels met een natuurlijke uitstraling passen perfect bij deze slaapkamer.

Rustgevende slaapkamer kleuren

Blauwtinten is de ideale verfkleur om rust te brengen in de slaapkamer. Donker nachtblauw geeft intimiteit, terwijl fel turkoois je slaapkamer meer pit geeft. Vergrijsde, blauwe kleuren brengen een meer ontspannen sfeer in de slaapkamer. Maar let op! Blauwe tinten zijn koel en hebben dus een warme tegenhanger nodig. Blauw gecombineerd met decoratie en meubels uit warme materialen en tinten, maar ook warme verlichting, zorgen ervoor dat je slaapkamer niet te kil wordt.

Lichte slaapkamer kleurenLichte slaapkamer kleuren

Ook met lichte slaapkamer kleuren zoals wit, pasteltinten en beige creëer je een slaapkamer waar je volledig tot rust kan komen. Toon-op-toon tinten doen je slaapkamer luchtiger lijken. Een donkere achterwand achter het hoofdeinde van het bed, combineert mooi met de lichte, neutrale tinten op de wanden. Decoratie, muurstickers of een behangaccent maken je kamer persoonlijke en uniek. Mooi meegenomen is dat deze lichte en neutrale slaapkamer kleuren nooit uit de mode zijn!

Opvallende kleuren voor een energierijke slaapkamer

Sommige mensen verkiezen een slaapkamer die energie opwekt. Door te kiezen voor warme, opvallende kleuren start je de dag met een goed humeur. Rood, oranje, geel en alle tinten ertussen zijn vrolijke kleuren, en daarom perfect voor iedereen die ’s morgens moeilijk uit bed geraakt. Deze warme tinten combineren perfect met koelere materialen en meubels. Een accentmuur in een felle tint geeft de slaapkamer nog meer pit.

Donkere kleuren in de slaapkamerDonkere kleuren in de slaapkamer

Donkere verfkleuren, zoals chocolade bruin, warm grijs en robijn rood, al dan niet gecombineerd met opvallende texturen en sfeervolle decoratie, zijn perfect voor slaapkamers die luxe uitstralen. Hou er wel rekening mee dat donkere kleuren een verkleinend effect hebben en vooral in grote slaapkamers tot hun recht komen. Het is ook mogelijk om het plafond in een lichtere kleur te schilderen, zodat de ruimte toch iets groter lijkt.

accentmuur in de slaapkamerEen accentkleur in de slaapkamer

Als je wil werken met een accentwand, verf je best de muur achter het bed in een accentkleur. Op die manier is de kleur wel aanwezig, maar niet dominant. Let wel op met spiegels tegenover een accentwand! Denk eraan dat een kleerkast tegenover het bed op je afkomt en de ruimte optisch verkleint. Een goed idee is daarom om de kleerkast te verven in dezelfde basiskleur als de andere wanden.

56 reacties op "Verfkleuren kiezen: de ideale slaapkamer kleuren"

 1. Liselotte 14/01/2013 at 11:46 · Reply

  Leuk artikel! Ik moet binnenkort mijn slaapkamer verven en zal de tips zeker toepassen.

  • colora 14/01/2013 at 11:53 · Reply

   Hallo Liselotte, Leuk dat wij jou hebben kunnen inspireren. Neem gerust een kijkje in een van onze winkels en ontdek alle mogelijkheden om jouw slaapkamer in de verf te zetten.
   Het Colora team

  • colora 14/01/2013 at 14:43 · Reply

   test reactie

 2. Vera 26/04/2013 at 15:04 · Reply

  Hoi!
  Hele leuke verftinten zeg, vooral die met een accentmuur. Ik heb nu vooral veel paars en andere felle en drukke kleuren in mijn slaapkamer maar dat wordt ik een beetje zat. Toch,omdat het zoveel paarse spullen zijn kan ik niet al het paars wegwerken. Ik houd mijn paarse prei en gordijnen over. Ik ben op zoek naar een goede neutrale kleur dat een beetje een warme tint geeft (dus geen grijs) en goed bij de kleur paars zal passen. Heeft u tips voor mij?

  Groeten,

  Vera

  • colora 02/05/2013 at 14:00 · Reply

   Dag Vera,

   Als basiskleur bij paarse tinten werken zanddtinten, lichte gelen/ecru’s en beiges heel goed.

   Ga gerust langs in één van onze winkels voor kleurechte stalen en persoonlijk advies op jouw maat!

   Sarah van colora

 3. Danielle van der spoel 28/06/2013 at 18:02 · Reply

  Hoi,
  Binnenkort gaan we de slaapkamer verven, we hebben antraciet grijze gordijnen en krijgen binnenkort een antraciet grijze swiss sense.
  Welke kleur past er goed bij? We hebben wel een grote slaapkamer.

  • colora 03/07/2013 at 17:11 · Reply

   Hallo Danielle,

   Onder antracietgrijs versta ik een neutrale donkergrijze kleur. Dergelijke kleur kan in principe met verschillende kleuren gecombineerd worden. Op zich ben je dus vrij om een kleur te kiezen die je graag ziet, maar hou vb wel rekening met de kleur van de vloer. Ook je eigen verwachtingen zullen bijdragen tot de gepaste kleurkeuze, bv een frisse zomerse sfeer of eerder het zwaardere, donkere gevoel die perfect past bij een slaapkamer. Bij de keuze voor een lichtere basiskleur zullen je gordijnen altijd sterk in contrast staan met de wanden.

   Voor nog gerichter kleuradvies kan je – met foto’s van je kamer – terecht in een colora-winkel.

   Veel succes!

 4. Sandra 24/07/2013 at 13:53 · Reply

  Hallo

  Ik ben bezig met mijn kamer en wilde graag grijs
  Nu zat ik wat rond te kijken en kwam ik een plaatje tegen die kleur is precies wat ik zoek
  Ik kwam uit op deze website en zag het plaatje met de grijze muur en het bed daarvoor
  Ik had een vraagje weet je misschien waar ik die vermaken halen of heeft u misschien een nummer van de verf.
  Ik hoop dat u mij kunt helpen
  Alvast bedankt

  Groetjes Sandra

  • colora 29/07/2013 at 11:53 · Reply

   Beste Sandra,

   De kleur die je mooi vindt is Black Tie, BT 11-21 M.

   Veel succes!

   Koen van colora

 5. evelyn vermeersch 23/10/2013 at 12:14 · Reply

  Hallo,

  Wij zouden graag de slaapkamers van de kinderen in het nieuw zetten.
  De tienerdochter ziet graag roze rood. De kamers zijn niet zo groot en is met een dakvenster dus met een schuine wand. Wij hadden gedacht om de zijmuren in roze rood te doen? Met wat combineren we dit dan, zelf dachten we aan beige. Mijn zoontje wil graag turkoois blauw willen als accentmuur, dit hadden we ook gedacht om aan beide zijkanten te doen en te combineren met beige. Wat denkt U hierover?

  • colora 25/10/2013 at 15:20 · Reply

   Beste Evelyn,

   Ik probeer een kort antwoord te geven.

   Of een combinatie al dan niet goed zit, hangt af van de lichtinval, grootte van de kamers, vloer, meubels,… Schuine wanden verf je best in een lichte kleur, zodat ze zeker geen neervallend effect hebben. Donkere of felle muren tov elkaar geven een versmallend effect. Vaak is het sterker om te kiezen voor één wand in de accentkleur en de andere wanden licht te houden.

   U kan terecht bij colora om u te laten adviseren in de winkel. Daar kan u ook meteen kiezen uit kleurstalen.
   OP http://www.colora.be vindt u beslist een colora-winkel in uw buurt.

   Veel succes!

   Sarah van colora

 6. Axelle 01/11/2013 at 14:02 · Reply

  Mijn kamer is nu helemaal blauw, maar daardoor is het zo koud en niet gezellig.
  Daarom heb ik een bureaustoel in het rood en ook mijn lakens van mijn bed zijn met veel kleur.
  Maar ik zit nog met de turquoise zitzak die ik heb. Ik wil dus mijn kamer schilderen maar heb geen idee in welke kleur door de zitzak want die wil ik wel graag behouden. Wat is jullie advies?

  • Axelle 01/11/2013 at 14:05 · Reply

   Ps: mijn kamer is best groot.

  • colora 04/11/2013 at 13:09 · Reply

   Beste Axelle,

   Het is niet zo evident kleuradvies te geven via een blog/forum. Welke kleuren je plaatst op de muren, hangt van meerdere factoren af: lichtinval, grootte van de kamer, vloer, kleur van de deuren en de ramen, overgordijnen en uiteraard ook de meubels.

   Het is niet de beste manier om enkel te vertrekken van de rode bureaustoel en turkooise zitzak. Misschien is het mogelijk om enkele foto’s te nemen van uw kamer? Uw colora-coach helpt u dan graag bij het vinden van de juiste tinten. Op http://www.colora.be vindt u de dichtstbijzijnde winkel in uw buurt.

   Veel succes!

   Sarah van colora

 7. Jade 22/12/2013 at 17:17 · Reply

  Hallo!
  Ik ben nu 13 jaar en ik zou graag mijn kamer verven.
  Alleen is mijn kamer niet zo gigantisch groot en zou ik toch graag een warme en stoere tint nemen.
  Maar ik ben bang dat deze niet zo tijdloos zijn….
  Weet u soms of je paars of roze rap beu bent?
  En zou ik dan alle muren in hetzelfde kleur doen?
  En past blauw en (heel donker en intiem) paars bij elkaar?
  En maakt het mijn kamer dan koud?
  Zo ja, past roze en paars dan bij elkaar?

  Danku :)

  • colora 23/12/2013 at 09:33 · Reply

   Dag Jade,

   Ik denk dat roze en paars een geslaagder resultaat zal geven dan blauw en paars. In onze collectie We are colour vind je een reeks roze en paarse tinten (WEY 16 t/m WAY 22) die je heel mooit kan combineren. We hebben zelfs een behang dat paars en roze combineert. Kijk zeker eens in de folder onderaan de pagina.

   Als je kamer echter niet super groot is, zou ik wel oppassen met té veel kleur. Sowieso zou ik adviseren om te werken met een accentmuur en de andere muren in een eerder neutrale witte tint te zetten. Zoniet dreigen de muren op je af te komen. Kijk ook naar de lichtinval in je kamer en neem niet de muur waar de zon binnenvalt als accentmuur. Een donkere muur absorbeert immers het licht waardoor je kamer heel wat kan verdonkeren. Een felle kleur gaat anderzijds z’n kleur ‘reflecteren’ waardoor je ganse kamer ahw roze wordt.

   Wat je ook kan doen, is één accentmuur in één kleur steken (vb. wey 22 wysterious purple) en een andere kleur in je ruimte brengen door de werken met roze accessoires (lampje, kussentje, etc.).

   Veel succes!

   Koen van colora

 8. Nadine 13/01/2014 at 12:04 · Reply

  Hoi
  Ik wil mijn kamer een andere, heldere kleur geven.
  Deze is nu vrij donker omdat ze uitkijkt op de noordkant en de vloer helemaal zwart is. (de gordijnen worden donkerpaars…)
  Graag wat advies over welke kleuren een heldere, toch warme tint geven in een kamer waar ‘t licht vanuit ‘t noorden komt.
  Alvast bedankt!

  • colora 15/01/2014 at 17:17 · Reply

   Beste Nadine,

   Een donkere kamer, op het noorden gericht verf je best in warme kleuren. Best kies je voor een licht beige of ecru basiskleur al dan niet gecombineerd met één accentwand achter het hoofdeinde van het bed in een tint die mooi combineert met de kleur van de gordijnen, vloer en meubilair. Het is moeilijk om via deze weg je concrete kleuren door te geven, maar je kan altijd in de colora winkel terecht voor kleuradvies. Neem dan best duidelijke foto’s mee zodat er een goed beeld kan gemaakt worden van jouw slaapkamer.

   Alvast veel succes met de schilderwerken!

   MVG,
   Sarah van colora

 9. Magaly 24/01/2014 at 22:00 · Reply

  Heej, wij willen onze bovenverdieping schilderen. Vooral de slaapkamer willen we gezellig maken. We hebben een donker bruine boxspring en donkere laminaat gekozen. Doordat onze kamer niet groot is dachten we aan een licht beige kleur. Maar wat moeten we dan doen met de deuren en deurmijsten? Allemaal beige ziet er zo eentonig uit… Graag hadden we ook een accentmuur gehad maar dan met behangpapier. Zo met die speciale bloem. Fleur d’ille denk ik dat dat noemt. Maar we zouden dat wel niet achter het bed plakken. Op de kamer hebben we een kleine inkeping( groot genoeg om een kastje te plaatsen) en dan zouden we dat daar plakken. Zal dit niet te druk zijn in zo’n kleine kamer? SOS kleuradvies…. Groetjes een stresskonijn..

  • colora 27/01/2014 at 10:57 · Reply

   Beste Magaly,

   Het is een goed idee om in een kleine kamer niet té donker te gaan qua kleur. Licht beige is dus een goede piste.

   Mbt de deurlijsten. Traditioneel schildert men alles mee in het kleur van de muur (deuren, deurlijsten, enz.). Dit om rust te brengen. Soms worden deuren en deurlijsten echter in het wit of een gebroken wit geschilderd. Dit om de deur en deurlijsten te accentueren (vaak bij statige, oude deuren). Een andere kleur gebruiken = accentueren. Let er wel op dat het contrast tussen wit en beige groot genoeg is. Een goede test: als je een Zwart-wit foto zou trekken moet je het verschil kunnen zien.

   Mbt het behang: Als er een kleine inkeping is, zou ik enkel de achterwand van die inkeping behangen. Zoniet dreigt het inderdaad wat druk te worden.

   Veel succes!

   Koen van colora

 10. marijke 30/01/2014 at 22:04 · Reply

  hallo vraagje ik heb nu pas slaapkamer gekocht voor mij 2 dochter tieners eigenlijk. de kleur van de slaapkamer is licht grijs.maar de dochters zouden graag hun kamer inrichten in de landelijke steil . welk kleur zou ik dan het best kunnen gebruiken dank u grtj

  • marijke 31/01/2014 at 15:01 · Reply

   vergeten bij te zeggen de vloeren zijn beige

  • colora 03/02/2014 at 15:27 · Reply

   Beste Marijke,

   Bij een landelijke stijl horen eerder vergrijsde tinten en rustige kleuren. Vaak kiezen we voor een lichte basiskleur in de stijl van ecru of warm wit, die mooi bij de beige vloer past en brengen we een accentwand achter het hoofdeinde van het bed aan in een tint die mooi combineert met de kleur van de gordijnen, vloer en meubilair. Het is moeilijk om via deze weg concrete kleuren door te geven, maar u kan altijd in een colora-winkel terecht voor kleuradvies. Neem dan best duidelijke foto’s mee zodat er een goed beeld kan gemaakt worden van de slaapkamers .

   Alvast veel succes met de schilderwerken!

   Sarah van colora

 11. T 06/02/2014 at 20:18 · Reply

  Beste

  Leuke tips! Mijn pa heeft recent een nieuw huis gekocht en nu ben ik een kleur aan het zoeken voor mijn muren te verven. Het probleem is dat ik een grote twijfelaar ben en niet te veel afweet van kleurencombinaties. Mijn meubels zijn allemaal zeer lichtbruin en mijn kamer is niet al te groot. Heeft u soms raad?

  Mvg

  • colora 10/02/2014 at 10:14 · Reply

   Beste Tim,

   Vaak kiezen we voor een lichte basiskleur die mooi bij andere elementen in de kamer zoals de vloer, gordijnen, meubels, … past en brengen we een accentwand aan in een tint die hiermee mooi combineert. Indien de ruimte niet al te groot is, zou ik vooral werken met lichte tinten omdat deze de ruimte vergroten en opletten met donkere tinten. Het is moeilijk om via deze weg concrete kleuren door te geven, maar u kan altijd in een colora-winkel terecht voor kleuradvies. Neem dan best duidelijke foto’s mee zodat er een goed beeld kan gemaakt worden van de slaapkamers.

   Veel succes!

   Sarah van colora

 12. Kathy 22/02/2014 at 15:22 · Reply

  Beste,

  Ik wil graag onze slaapkamer verven + eventueel 1 accent muur achter het bed behangen. Ons bed is zwart en hebben een donkerbruine kleerkast die best groot is en recht tegenover het bed staat. Onze slaapkamer zelf is niet aan de grote kant. De vloer is lichtbruine laminaat. Hebt u een paar tips ivm kleurencombinaties? Alvast bedankt

  Kathy

  • colora 27/02/2014 at 14:49 · Reply

   Beste Kathy,

   Als jullie kamer niet zo groot is zou ik adviseren om je te beperken tot één accentwand en de rest in een neutrale lichte basiskleur te steken. Zoniet zal je kamer nog kleiner lijken.

   Alhoewel het moeilijk is een advies te geven zonder de ruimte gezien te hebben, doe ik een paar voorzetten obv je beschrijving.

   WALL ME 12 precious wisp, behang uit onze We are colour-collectie. Te combineren met een neutrale off white WE M12 antique white.

   Een iets gewaagder keuze. Zwart accentbehang: WALL YOU 7 dark riddle, eveneens uit de We are colour-collectie. Te combineren met een andere neutrale off white WE Y46 white lines.

   Beide combinaties zijn te bekijken in onze slaapkamergalerij.

   Nogmaals, voor een écht goed advies kan je altijd met foto’s langs gaan in een colora-winkel.

   Veel succes!

   Koen van colora

   Een niet voor de hand liggende

 13. i lya de meyer 13/04/2014 at 19:42 · Reply

  hallo ik veruis en wil graag wat tips voor verf kleuren en over vlies behang waar kan ik terecht of kunne julie mij helpen grt idm

  • colora 14/04/2014 at 13:09 · Reply

   Hallo,

   Je kan heel wat inspiratie vinden op onze website http://www.colora.be. Of ga gerust eens binnen in een colora-winkel voor meer info. Ze zullen je graag verder helpen.

   Succes!

   Koen van colora

 14. Charlotte 12/07/2014 at 15:57 · Reply

  Beste ,

  We zijn onze slaapkamer aan het opknappen. Het is een redelijk kleine ruimte, ons bed en de kast zijn mahoniehout (met rode ondertoon). De vloer is wit, onze muren zijn nog wit maar een muur willen we graag een leuke kleur geven. Hebben jullie advies?
  Ik hoor het graag!
  Groetjes

  • colora 14/07/2014 at 07:28 · Reply

   Beste Charlotte,

   Als de ruimte redelijk klein is, zou ik overwegend bleke kleuren gebruiken. Off whites (varianten van wit) zijn hier een goede keuze. Op die manier creëer je ruimte in een kleine kamer.

   Als je graag een kleuraccent wil zou ik ofwel werken met een rood dat aanleunt bij het mahoniehout van je meubels, ofwel met een contrasterend kleur aan dit ‘mahonierood’ nl. een groentint. Hou je kleuraccent echter wel beperkt. Dit wil zeggen max. 1 muur, maar het hoeft misschien zelfs geen verf te zijn. Je kan kleuraccenten ook in je beddegoed of een leuke zetel steken.

   Het is niet zo evident om via deze weg kleuradvies te geven. Je kan ook altijd in één van onze winkels terecht. Neem gerust wat foto’s mee.

   Veel succes!

   Koen van colora

 15. arthur 20/07/2014 at 15:29 · Reply

  Hey,
  Ik ben een jongen van 14 jaar en sta nu op het punt om de muren van mijn kamer een andere kleur te geven. IK zou 1 muur willen behangen en de overige muren te verven, ik heb een kleine kamer maar hij is aan de noordkant van ons huis dus het is er veel koud ik zou ze dus in donkere kleuren willen zetten. Zouden jullie enkele tips kunnen geven voor welke kleuren en/of welk behang ik zou kunnen gebruiken?

  • colora 22/07/2014 at 09:31 · Reply

   Hallo Arthur,

   wij hebben een collectie speciaal voor tieners, daar zit vast iets tussen wat je leuk vindt!
   Enkele foto’s hiervan kan je bekijken op onze website : http://www.colora.be/nl-BE/collecties/Teens-UP
   Ga ook gerust eens langs bij de colora winkel, ze hebben er een uitgebreid assortiment behangboeken en gaan je zeker nuttige tips kunnen geven over welke kleuren welk effect kunnen hebben in jouw kamer.
   Veel succes ermee !

 16. christine 31/08/2014 at 16:54 · Reply

  Wij wensen ook onze woonkamer te ververn met één muur in een andere kleur dan de 3 anderen.

  We hebben zwarte lederen fauteuils en ons eetkamer is in aspect marmerbeige. Nu zijn de 4 muren in het wit, maakt wel helder maar vlug vuil met kinderen.

  Ik zou een ander kleurtje willen waarbij de plaats nog wel groot lijkt maar gezellig, maar welke kleurcombinatie , ideeën?

  alvast bedankt voor jullie reaktie

  • colora 03/09/2014 at 11:01 · Reply

   Beste Christine,

   Het is niet evident om een kleuradvies te doen op basis van een korte geschreven omschrijving.

   Je kan altijd eens langs gaan in één van onze colora-winkels met een paar foto’s. Ze geven je graag gericht advies.

   Ik zou starten met de 4 muren te schilderen in een off-white (vb. WEM 13). Daarna kan je op zoek naar een passende accentkleur, maar daarvoor ga je best naar één van onze winkels.

   Veel succes!

   Koen van colora

 17. Irina 30/09/2014 at 13:50 · Reply

  Graag had ik wat kleuradvies ontvangen voor onze 14 jarige dochter haar slaapkamer. De kamer is 4m op 4m en heeft een groot raam. Ze heeft een zwarte spiegelkast en het bed en bureau zijn wit. Er ligt een licht beige laminaat. Graag zou ik de kamer een persoonlijke toets willen geven door boven het bureau kubussen waar men vanalles in kan plaatsen en muurbloemen (zelfklevend) boven haar bed. Welke kleur(en) behang zou u kiezen zodat ze een jonge meidenkamer bekomt? Iets waarbij bijna elk dekbedovertrek past. Overgordijnen heeft ze ook nog niet.

  • colora 01/10/2014 at 10:05 · Reply

   Beste Irina,

   Het is niet zo evident om kleuradvies te geven obv een korte omschrijving.

   We hebben echter een nieuwe collectie met toch wel wat kinder/tienerkamerinspiratie. Je kan die hier bekijken: http://www.colora.be/nl-BE/collecties/We-are-colour-2015 Daarin zitten enkele hele toffe behangen.

   De roze (‘nude’) tinten zijn helemaal terug, dus misschien is dat een piste. Combineert met zeer veel kleuren.

   Veel succes!

   Koen van colora

 18. Anja 17/01/2015 at 16:38 · Reply

  Hallo,
  Ik zou graag een accentmuur achter mijn bed schilderen maar weet nog niet goed welke kleur.
  De muren zijn nu lichtgrijs gesponsd met zandverf
  Ik dacht om de muur volledig in het grijs te schilderen zoals op jullie foto, welke kleur is dit?
  of een andere kleur te nemen. Welke kunnen jullie aanraden voor in de slaapkamer.
  Alvast bedankt! grtjs

  • colora 19/01/2015 at 09:45 · Reply

   Beste Anja,

   De grijze kleur op de foto is BT 11-21 M Black Tie.

   Andere kleuren voorstellen op basis van een (heel beknopte) omschrijving is moeilijk. Je mag altijd langs gaan in één van onze winkels. Als je een foto van de kamer meeneemt, kunnen ze nog gerichter advies geven.

   Veel succes!

   Koen van colora

 19. nadia 13/02/2015 at 11:52 · Reply

  hallo,

  ik wil de slaapkamer van mijn zoon van 13 schilderen. Zijn bed en kasten zijn zwart , bureau is zwart en wit.
  Ik dacht om de muren wit te schilderen en zijn rolgordijn in de grijs tinten te nemen.
  Is dat een goed idee?

  groeten Nadia

  • colora 13/02/2015 at 16:24 · Reply

   Beste Nadia,

   Dat lijkt me zeker een optie! Zwart, wit en grijstinten zijn neutrale tinten die vaak gebruikt worden in moderne (design) interieurs.

   Een accentkleur is ook een optie, denk ik, maar daarvoor ga je misschien beter een langs in één van onze winkels met een foto. Dan kunnen ze gericht advies op maat geven.

   Succes!

   Koen van colora

 20. Ina 20/02/2015 at 14:11 · Reply

  hallo,
  ik wil graag warme kleuren in ons slaapkamer.
  ik heb grijze laminaat, zwarte boxspring en zwart/grijs gordijnen.
  ik zat te denken aan donkerpaars of bruin behang, maar staat dat leuk met een grijze laminaat?
  en is het mooi om de hele slaapkamer met paars behang te doen of 1 muur behang en de rest verf?
  en wat voor kleur verf is mooi bij een grijze laminaat en bruin behang?
  ik hoop dat jullie mij kunnen helpen :)
  groetjes, Ina

  • colora 20/02/2015 at 17:12 · Reply

   Beste Ina,

   Het goede nieuws is dat grijs en zwart passe-partout kleuren zijn die goed combineren met andere kleuren. Tenzij het om een zwart of grijs gaat met een bepaalde tint van een andere kleur in. Da’s moeilijk te beoordelen.

   Wij zouden aanraden je te beperken tot een accentkleur. Eén muur dus. De rest zouden we in het wit of een off-white steken. Kwestie van het voldoende ‘luchtig’ te houden’. Een diepe paarse kleur kan heel mooi zijn.

   Let wel, het is niet evident om op basis van jouw beknopte omschrijving een advies uit te brengen. Je mag altijd eens langs gaan in één van onze winkels met foto’s voor een nog gerichter advies.

   Veel succes!

   Koen van colora

 21. Bianca 26/05/2015 at 16:05 · Reply

  Hallo ik heb even kleur advies nodig ik heb een bruine muur die wil ik zo laten met bruin witte meubels nu is de andere muur wit maar daar wil ik vanaf wat past er voor kleur bij bruin, de bank die er tegen komt is ook bruin. Ik ben al maanden aan het denken maar kom er niet uit.
  Ik hoop dat u me verder kan helpen.
  gr Bianca

  • colora 26/05/2015 at 17:01 · Reply

   Beste Bianca,

   Het is altijd moeilijk om op basis van ‘slechts’ een beschrijving een kleuradvies te geven. Toch proberen we jou even verder te helpen.

   Bruin is een warme kleur. Het is altijd een goed idee om evenwicht te creëren in een kamer. Dat kan door er een koude kleur naast te zetten. Als je liever geen wit wil, dan is een Scandinavisch blauw (vergrijsd lichtblauw) een mogelijke optie. In deze beeldengalerij kan je vb. het kleur Nordic Blue (WE M70) terugvinden.

   Misschien wel een match voor jou?

   Veel succes!

   Koen van colora

 22. Isabelle Slambrouck 23/06/2015 at 13:07 · Reply

  Beste, ik wil mijn bureau herschilderen. Ik schilder het plafond sowieso in het wit en ik had gedacht aan één accentmuur in ofwel turquoise of een ander soort opvallend blauw (blauw/grijs, blauw/groen). Ik moet natuurlijk rekening houden dat ik het niet te koud maak met deze kleuren, niet?
  De bureau is uiteraard bedoeld om er te werken, een boek te lezen, …
  Welke kleur kan ik hierbij best combineren (de bureaumeubelen zijn in bruine tinten).
  Als je de ruimte binnen komt, dan zou ik graag mijn linker muur in een accentkleur schilderen, voor je is er een venster en de muur aan de rechter kant, daar komt een wandmeubel voor boeken, de achterste muur is bedoeld om er een slaapbank te zetten (voor de logés).
  Is de linker wand het meest geschikt als accentmuur?
  Je zou me een heel groot plezier doen met jullie tips, want ik geraak er maar niet uit, vandaar…
  Heel hartelijk bedankt;
  vriendelijke groeten
  Isa

  • colora 23/06/2015 at 16:29 · Reply

   Beste Isa,

   Bedankt voor je vraag. Hier alvast enkele tips/suggesties.

   De linker muur lijkt me zeker een goede muur voor een kleuraccent. Enige aandachtpuntje is de inval van zonlicht. Valt er ook zonlicht op de linker muur? Hou hiermee zeker rekening. Als je echter voor een fel kleur gaat, hou er dan rekening mee dat zonlicht op dat kleur een gloed kan creëren die je ganse kamer in dat kleur dompelt. Niet te overroepen, maar toch goed om even bij stil te staan. Iets meer vergrijsde kleuren zullen in mindere mate een gloed creëren.

   De blauwachtigen waar je van spreekt zijn zeker kanshebbers. Een bureau verdraagt wel zgn. koudere kleuren.

   In onze collectie We are colour hebben we 2 kleuren die je mogelijks zullen aanspreken: WE Y02 electric blue en WE Y03 caribbean blue. Te bezichtigen in de brochure ‘We are colour’ p16 die je hier vindt: http://www.colora.be/nl-BE/collecties/we-are-colour/.

   Achteraan vind je nog meer mogelijke kleuren. Zo kan WE Y04 blue monday jou misschien ook aanspreken of als je het vergrijsder wil WE M01 blue pinguin.

   Je schrijft ook dat je meubels eerder bruin zijn van tint. In dat geval zou ik kiezen voor de kleuren waar iets meer groen in zit (WE Y02 of WE M01) omdat dit iets harmonieuzer zal combineren met bruintinten. De iets blauwere varianten kunnen ook (want complementair bruinachtigen), alleen speel je daar meer op contrast wat een iets actievere sfeer zal creëren.

   Hopelijk helpt dit je enigszins vooruit.

   Veel succes!

   Koen van colora

 23. Isabelle Slambrouck 23/06/2015 at 18:38 · Reply

  Beste, een super dikke merci voor de info!
  Ik heb met heel veel interesse de verschillende kleuren beken.
  Ik denk dat ik voor de WE M01 bleu pinguïn ga, dat kleur vind ik wel mooi. De WE Y03 carrabbean bleu vind ik ook mooi, maar is dat niet minder geschikt voor een bureau (met bruine meubelen) als de pinguïn?
  Het plafond laat ik dus sowieso wit, maar welke kleur kan ik het best combineren met de pinguïn? Beige tinten of eerder in de blauwe tinten blijven? Het mag smaakvol of artistiek zijn, maar geen kakafonie van kleuren en indrukken.
  Graag, als jullie zo vriendelijk willen zijn, een mooie (originele) kleurcombinatie voor bij de pinguïn :-)
  Super dikke merci!
  Ik kijk uit naar jullie voorstel!

  groetjes,
  Isa

  • colora 25/06/2015 at 17:13 · Reply

   Beste Isa,

   Ons advies zou zijn om dit met een off-white te combineren. Zoniet dreigt het wat te druk te worden.

   Goeie off-white zouden zijn: RAL 9010, WE M60 white cluster, WE M68 white bay.

   Veel succes ermee!

   Koen van colora

 24. Ona 24/07/2015 at 00:31 · Reply

  Hallo ik ben Ona ik ga mijn slaapkamer helemaal anders maken maar ik twijfel ofwel
  Wit en heel ruim en mooi ofwel donkere kleuren en gezellig
  Kunnen jullie mij helpen

  • colora 24/07/2015 at 09:17 · Reply

   Dag Ona,
   Het is moeilijk om hierop te antwoorden zonder dat we de ruimte kunnen zien. Veel hangt af van de grootte van de ruimte, lichtinval, meubilair,… maar ook jouw persoonlijke smaak.
   Je gaat best eens langs met foto’s bij de colora winkel in je buurt (adressen op http://www.colora.be/nl-BE/winkels/BELGIE), waar ze jou zeker zullen verder helpen. Kleuradvies in de winkel is gratis.
   Desgewenst komen onze colora coaches ook aan huis voor kleuradvies, alle info op http://www.colora.be/nl-BE/advies/kleuradvies

   Veel succes!

   Groeten,
   Sam van colora

 25. Ona 24/07/2015 at 09:25 · Reply

  Danku en ik heb 2 hele kleine ramen aan de zijkant ,2 halve ramen mijn ruimte is wel heel groot

 26. Sandra 06/12/2015 at 02:34 · Reply

  Hallo,
  We hebben een mooi mahoniehouten bed en willen het bed graag houden.
  We hebben moeite om een kleur te kiezen voor de muur achter het bed.
  Tips…?

 27. Timur 16/04/2016 at 18:26 · Reply

  Hallo,

  Mijn kind heeft tegen de muur in zijn kamer stront gespoten. De witte muur is nu gedeeltelijk gelig bruin geworden. Welke kleur is het beste om hier overheen te sausen? Tips zijn welkom!

  • colora 19/04/2016 at 12:11 · Reply

   Beste Timur,
   Je wast best de muur nog eens af met water en Formule MC + grondig naspoelen en laten drogen.
   Op de vlek plaats je een dun laagje Bolivia, dit is een isolerende spray die doorbloedingen stopt.
   Na droging kan je gewoon de muur terug herschilderen!
   Succes,
   Ingrid

Jouw reactie