Franchisé Indépendant Marche-en-Famenne

Colora is dé verfwinkel voor advies, kwaliteitsverf en inspiratie.  We zijn de franchiseketen van Boss paints, een professioneel verfmerk en marktleider in België. Boss paints is een op en top Belgisch, waardengedreven familiebedrijf.  De helft van de winkels wordt uitgebaat in eigen beheer, de andere helft door zelfstandig franchisenemers.  De eerste winkel opende zijn deuren in 1981 en ondertussen telt ons netwerk 57 winkels en meer dan 200 medewerkers. 

Bij colora kunnen zowel particulieren als professionele schilders terecht voor de kwaliteitsverf en toebehoren van BOSS paints. Het unieke winkelconcept van colora biedt klanten niet alleen uitgebreid kleur- en technisch advies maar ook heel wat inspiratie.  Onze missie is: colora wil je helpen je huis mooier te maken. Met duurzame verf, maar vooral met heel veel passie en persoonlijk advies.

Vos responsabilités:

De franchisenemers / zelfstandig uitbaters van de winkels worden nauw begeleid door BOSS paints en kunnen rekenen op permanente opleiding, ondersteuning en knowhow.  Bij colora zijn we echte experts... met een passie voor verf.

Colora zoekt ondernemers-franchisenemers die investeren in hun eigen bedrijf en hun colora winkelpunt willen uitbouwen tot een vooraanstaande speler op de lokale markt.  We bieden je de kans jouw lokaal ondernemerschap te koppelen aan de kracht van de colora- en Boss paints groep.

Het takenpakket van een zelfstandig franchisenemer / winkelverantwoordelijke is uitgebreid, uitdagend en afwisselend. We bieden veel tools, een gepersonaliseerd leertraject en de hele retail-afdeling binnen Boss paints staat klaar om jou te ondersteunen op vlak van marketing, cijfers en rapportering, HR, opleidingen…  Het ondernemerschap, de zin voor initiatief, goesting, leergierigheid en leerbereidheid moeten echter van jou komen. 

 • Je staat samen met jouw team in voor een actieve verkoop naar de verschillende klantengroepen en zorgt ervoor dat elke klant met de juiste technische oplossing, de juiste producten én een goed gevoel zijn project kan starten. In jouw colora verkooppunt krijg je hoofdzakelijk particuliere klanten over de vloer.  Een kleinere -maar even belangrijke klantengroep- zijn de schilders.  Naar die vakman toe heeft de colora een depot-functie, wat betekent dat schilders van Boss paints producten kunnen bestellen en afhalen in colora. 
 • Je neemt de operationele leiding over de winkel.  Je staat de klant met raad en daad bij en zorgt ervoor dat hij/zij vol vertrouwen zijn/haar woondroom kan realiseren.  Je adviseert je klant zowel op technisch als op esthetisch vlak, in de winkel maar ook via kleuradvies aan huis.  Je winkelpunt ziet er steeds netjes uit en inspireert de klant mbt het assortiment en de mogelijkheden van onze producten.  Je neemt verantwoordelijkheid in geval van een geschil. 
 • Als ondernemer heb je een neus voor commerciële opportuniteiten die de groei van jouw winkel kunnen ondersteunen.  Je gaat actief op zoek naar mogelijke samenwerkingen met andere ondernemers, bedrijven of tussenmarkten.  Je weet dat een lokaal netwerk belangrijk is.  Ook hier neem je initiatief om de naambekendheid van jezelf en je winkel te vergroten. Je bent in de regio van de winkel het gezicht en de ambassadeur van colora.
 • Je staat in voor het beleid van je winkelpunt, dit in lijn met de franchiseovereenkomst.  Je maakt een winkeljaarplan op waarin je de commerciële- en marketing doelstellingen/plannen specifieert en aangeeft welke initiatieven je zal nemen om je vooropgestelde resultaten te bereiken (workshops, deelname aan lokale beurzen, organiseren infoavonden,…).  Jouw business developer (regioverantwoordelijke) kan jou hierin ondersteunen maar jouw kennis van je klanten, de ligging van je winkel en jouw positie in de markt spelen een cruciale rol om de juiste acties te bepalen.   Je zet je winkeljaarplan gedurende het jaar in als leidraad en toetssteen voor de werking van je winkelpunt.  Je volgt aan de hand van tools en rapportering de evolutie van een aantal winkelparameters op (omzet, ticketkorf, korting, mystery shopping… ) en stuurt bij waar nodig. 
 • Je haalt het beste uit je team en zorgt ervoor dat je medewerkers professioneel, goed opgeleid, gemotiveerd en 100% klantgericht voor de dag komen.  Je sensibiliseert hen en daagt hen uit om samen de commerciële doelstellingen te behalen. Je coacht en begeleidt je medewerkers, stuurt hen aan en evalueert hen zodat ook zij zich professioneel en persoonlijk optimaal ontwikkelen.  Zowel over de positieve zaken als over de werkpunten durf je transparant te communiceren en je nodigt je team uit samen oplossingsgericht mee te denken.  Je staat in voor een correcte planning en een goeie informatiedoorstroming.  Je schat je team naar waarde en valoriseert hun input.  Je staat in voor de aanwerving van nieuwe medewerkers maar kan hierin ondersteund worden door je business developer en de HR business partner van colora.  
 • Je beheert het winkelpunt administratief.  Je staat zelf in voor je boekhouding, payroll en je personeel.  Verder zorg je voor een goeie stockopvolging en een efficiënt assortiments- en aankoopbeheer en bezorg je de nodige informatie aan Boss paints.
 • Samen met de andere colora winkelverantwoordelijken wordt je regelmatig betrokken bij het reilen en zeilen van Boss paints en colora.  Door informatie te verzamelen, te delen en uit te wisselen willen we het succes van colora nog verder verruimen en kort op de bal spelen bij nieuwe tendensen, marktinformatie,….  Als je interesse hebt dan kan je actief deelnemen in verschillende werkgroepen (marketing, assortiment, IT, kleur,…).  Ook op productvlak worden alle medewerkers rijkelijk geïnformeerd en via ons opleidingsplatform Everest houdt je je kennisniveau up-to-date. 
Votre profil:
 • Je bent een échte ondernemer, je hebt een neus voor commerciële opportuniteiten en zakelijk inzicht.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als zelfstandige, hebt je strepen verdiend op commercieel/zakelijk vlak of hebt ervaring in de verfwereld.
 • Lokale verankering in de regio is belangrijk.  Je woont bij voorkeur in de buurt van de winkel.
 • Je krijgt veel autonomie maar verklaart je uiteraard wel bereid om het concept en de franchiseovereenkomst te volgen en daarin een loyale partner te zijn.
Offre:

Colora helpt jou als franchisenemer bij de opstart en groei van je colora.  Als franchisenemer geniet je van een uitgebreid servicepakket. Dit bevat onder meer:

 • De steun bij het zoeken naar een geschikte locatie met bijhorende marktstudie en exploitatiebegroting.
 • Het aanvragen van en / of de begeleiding bij het aanvragen van de nodige vergunningen.
 • De volledige begeleiding bij de inrichting van je colora tot aan de opening.
 • Marketingondersteuning met o.a. nationale en lokale campagnes en een eigen colora magazine.
 • De ondersteuning van een regiomanager /business developer en het retail-team van Boss paints.
 • IT-ondersteuning en een geïntegreerd kassasysteem.
Réagir

Wij zoeken colora franchisenemers voor specifieke locaties.  Heb je of ken je een opportuniteit in deze regio, neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met Stefaan Roobrouck, country manager colora op tel.nr 0474 97 49 14 of via mail stefaan.roobrouck@colora.be.  We bekijken graag samen de mogelijkheden.

Meteen solliciteren kan door onderstaand formulier zo accuraat mogelijk in te vullen. Voeg zeker je cv en motivatiebrief toe als bijlage bij het invulformulier.  Specifieer voor welke winkel / regio je interesse hebt.