Kaleiverf: doe je gevel alle eer aan

Het kaleien van gevels wordt al heel lang gedaan, vooral bij renovaties. Maar ook bij nieuwbouwwoningen en zelfs in je interieur kan het voor een verbazend authentiek effect zorgen, zonder de oorspronkelijke structuur van de gevel te verliezen. colora laat je de keuze tussen twee gevelverven met kalei-effect: Calime en Pastime.

 Kaleiverf: doe je gevel alle eer aanKaleiverf: doe je gevel alle eer aan

 

 

 

 

 

 

Beide verven fungeren als beschermingslaag voor je gevel tegen gure weersomstandigheden. Bij regen zorgt Calime voor de authentieke kleurschakeringen op je gevel, die je bij kaleiverven kan verwachten. Het nieuwe Pastime voorkomt deze verkleuringen. Het is net als Calime een gekorrelde verf, maar je hebt geen vochtvlekken bij regenweer. Let wel: Calime noch Pastime zijn geschikt voor muren die constant vochtig zijn.

Pastime is in zogoed als alle mogelijke kleuren beschikbaar, Calime is beperkt tot 15 authentieke minerale kleuren. Alle mogelijkheden vind je in deze folder:

Kaleiverf in je interieur

Kaleiverven hoef je niet exclusief buiten te gebruiken. Bakstenen muren zijn namelijk ook te vinden in heel wat Belgische interieurs. Wil je de unieke structuur van de stenen liever niet kwijt, dan kan je ook hier kiezen voor Calime of Pastime. Het niveauverschil tussen de voegen en de bakstenen zal verkleind worden door de dikke structuur van de verf, waardoor de muur er veel zachter zal uitzien. Als je meer zonlicht in de ruimte wilt binnenlaten, kies je best voor een lichte kleur. Het binnenvallende licht wordt weerkaatst op de muur en maakt je kamer extra helder. De werkwijze is simpel:

  • Breng met een langharige rol een laag Optiprimaan in dezelfde kleur als de eindlaag.
  • Voor je begint te schilderen, de Pastimeverf goed omroeren.
  • Eén of twee lagen Pastime aanbrengen met een blokkwast.
  • Breng de verf horizontaal of verticaal of in alle richtingen aan, afhankelijk van het gewenste effect.

Kaleiverf: doe je gevel alle eer aan 

Hoe ga je te werk?

De voorbereiding bij het kaleien van je gevel is belangrijk. Zorg dat de ondergrond proper en mosvrij is. Verwijder ook alle loszittende onderdelen of herstel ze. Zowel Calime als Pastime moeten aangebracht worden op een grondlaag, respectievelijk C83 of P77. In de onderstaande folder staat stap voor stap uitgelegd hoe je te werk gaat:

Reacties op:

Kaleiverf: doe je gevel alle eer aan

KERKHOFS

beste,
Mijn dochter wilt graag haar oude woning met kaleiverf behandelen.Dit is een nogal vochtige (regenkant) en poreuze brikken muur.Wat zij niet wil,( zoals met kaleien) zijn die vochtige,verkleurende vlekken na een regenbui.
Is de kaleiverf hier een oplossing voor,ik vermoed dat die ook dampopen is en een bescherming geeft aan de poreuze stenen.
dank

----------------------

Beste Marc

Boss paints beschikt in het gamma ook over een niet-verkleurend systeem: Pastime. Pastime geeft het uitzicht van een kalei (geborsteld, gekorreld) maar gaat niet verkleuren bij beregening.

Voor meer uitleg kan je zeker terecht in één van onze colora-vestigingen in jouw buurt die je kan vinden via onze winkelpagina. Ze zullen graag jouw project mee begeleiden.

Kleurrijke groetjes
Feebe van colora

Guy

Ik heb een kapel op mijn dak gemaakt, de muren zijn bekleed met een (matte) waterproof houtplaat. Mijn vraag is of ik deze kan verven met Calime ? zo ja, welke grondlaag moet ik dan gebruiken ?
Beste Guy,
Die ondergrond is helaas niet geschikt om Calime op te plaatsen. Waterproof houtplaat vinden wij een minder geschikt plaatmateriaal om buiten te gebruiken en af te werken met een verfsysteem. Voor verder advies kan je altijd terecht bij een colora winkel in jou buurt. Vr gr, Ingrid.

Wolfs sven

Ik zou graag mijn gevel willen schilderen met pastime gevelverf. Ik heb hier en daar een oude balk in mijn gevel. Kan deze verf hier met onderlaag hier ook voor dienen of dien ik deze extra te behandelen?
Mvg Sven


Beste Sven,

Pastime kan eventueel ook op de balken van je gevel gezet worden, mits je de juiste primer op de balken zet. Indien houten balken moet hier een houtprimer op gezet worden.
Alle hangt wel af van wat er nu op je gevel en balken staat.
Je kunt altijd even binnen gaan in één van onze colora winkels met een foto van je gevel, ze zullen je vrijblijvend advies geven!

Succes!

Nathalie

Jouw reactie
  • * Required Fields