Doe het zelf: Kunststoffen schilderen

Kunststoffen schilderen

Je wil kunststoffen schilderen? Hieronder vind je alle tips & tricks om jouw verfklus tot een goed einde te brengen.

 • Kan ik mijn kunststof tuinset en parasolvoet schilderen?

  Dit kan, mits aan enkele voorwaarden voldaan is. De meeste tuinsets of parasolvoeten zijn vervaardigd uit PVC (polyvinylchloride) of andere schilderbare kunststofsoorten. PVC is perfect schilderbaar. Vind je op het tuinset of de parasolvoet de vermelding PE (polyethyleen) of PP (polypropyleen), dan kan je niet schilderen. De vermelding PE of PP is doorgaans vergezeld van een driehoekig symbooltje.
  Is aan de eerste voorwaarde, namelijk niet vervaardigd uit PE of PP, voldaan, dan is er nog een tweede aandachtspunt: de soepelheid van de kunststof. Bestaat het tuinset of de parasolvoet uit soepele kunststof die inzakt of buigt bij gebruik, dan zal de verffilm deze beweging niet kunnen volgen. Dit kan leiden tot schade aan de verffilm.
  Samengevat: twee belangrijke voorwaarden voor het schilderen van je tuinset of parasolvoet in kunststof: het moet gaan om een stevige, niet soepele ondergrond die niet vervaardigd is uit PE of PP.
  Is aan deze voorwaarden voldaan, doe dan de voorbereiding door schurend te ontvetten met Scotch brite of Scuff schuurspons en Formule MC. Spoel grondig na en laat drogen. Plaats een grondlaag Omniprim plus en werk af met Matineau, Satineau, Excellent Satin of Elastosatin.

 • Kan ik mijn PVC ramen buiten schilderen?

  Dit kan zeker. Doe de voorbereiding door schurend te ontvetten met Scotch brite of Scuff schuurspons en Formule MC. Spoel grondig na met water en laat drogen. Plaats een grondlaag Omniprim plus en werk af met Matineau, Satineau, Elastosatin, Excellent Satin of Carat, afhankelijk van de gewenste kleur en glans.

 • Kan ik mijn werkblad, keukenkasten, … in formica schilderen ?

  Dat kan zeker. Eerst ga je het oppervlak schurend ontvetten met Scotch brite of Scuff schuurspons en Formule MC. Spoel vervolgens na met zuiver water en maak het oppervlak drog. Plaats daarna een grondlaag Omniprim Plus. Afwerken kan met een watergedragen lakverf zoals Persisto Satin Hydro of een solventgedragen lakverf zoals Premium Satin XS.

  Kies je op het werkblad voor een afwerking met een lak op waterbasis, dan kan je eventueel opteren om deze nog extra te beschermen met twee lagen twee-component vernis Bona Traffic.

  Kies je voor een witte afwerking, dan opteer je sowieso best voor een afwerking op waterbasis. Solventgedragen lakken kunnen namelijk op termijn vergeling vertonen.

Er zijn momenteel geen tips&tricks

De juiste verf voor de juiste klus?

Beantwoord hieronder de vragen op basis van jouw specifieke situatie en wij stellen jou de geschikte producten voor. Twijfel je bijvoorbeeld over de afwerking? Onze coaches in de colora winkel helpen je graag verder!

Welke soort verf heb je nodig om je project te laten slagen? We helpen je op weg! Volg hieronder de stappen in onze verfwijzer en wij zoeken voor jou de passende verf. Uitstekend resultaat verzekerd.

3 Type ondergrond?
Terug
Loading...
4 Welke afwerking?
Terug
Loading...
5 Aantal vierkante meter te schilderen?
Aantal m2
Loading...
Terug