Schilderen doe je zo!

Verfadvies nodig bij je schilderklus?

colora, dat is kleur. Kleur in jouw huis met de 100 procent Belgische kwaliteitsverf van BOSS paints. Hoe je die tot leven brengt? Dat leggen we je haarfijn uit. Want colora is sterk in verfadvies geven. Met onze schildertips verf jij de sterren van de hemel.

4x verfadvies: van ons, voor jou

 • Een primer gebruiken is zeker niet overbodig, want zonder een goede primer wordt je verf zo opgeslorpt door de ondergrond.
 • Muren behangen met vliesbehang maakt ze slijtvast en schokbestendig. Én je werkt kleine oneffenheden makkelijk weg!
 • Schilder een verflaag altijd ononderbroken in 1 keer om aanzetten te voorkomen. De beste temperatuur om te schilderen is tussen de 10°C en 20°C.
 • MDF schilderen? Schilder MDF steeds aan beide zijden, om scheeftrekken te voorkomen.

Specifieke vragen voor jouw verfklus?

Contacteer hier jouw colora winkel

Wij geven je graag persoonlijk advies

Andere vragen over je verfklus?

Vul hieronder je onderwerp of vraag in en we vinden een gepaste oplossing voor jou!

5 handige verftips uit onze blog!

 • plafond-schilderen

  Plafond schilderen zonder strepen

  Heb je je plafond geschilderd? En heb je na enkele lagen nog altijd vlekken of strepen? Er kunnen verschillende oorzaken in het spel zijn. Vast staat dat het schilderen van een plafond niet altijd evident is. Soms gaat het om een groot plafond, is het net heel warm en heb je net dan verlof genomen om te schilderen,…

 • behangen-vliesbehang

  Behangen met vliesbehang

  Vliesbehang wordt gebruikt om de muren van je woning te beschermen. Het maakt ze schokbestendiger en voorkomt slijtage. Heeft je muur kleine oneffenheden, dan werkt een laagje vliesbehang die moeiteloos weg...

 • mdf-schilderen

  MDF schilderen: zo doe je dat!

  MDF of Medium Density Fibreboard is een vezelplaat waarin fijngemalen houtvezels met kunstharsen verlijmd worden en in droge toestand tot een plaat geperst worden. MDF heeft als voordeel dat het lijm- en slijtvast is en een grote stabiliteit biedt. Bovendien kan MDF dankzij de fijne vezelstructuur niet versplinteren. Daarom wordt MDF voor heel wat toepassingen gebruikt, zoals kasten, deuren, vensterbanken,...

 • primer-grondverf

  Waarom een primer of grondverf gebruiken?

  Een primer heeft twee belangrijke eigenschappen die afwerkverven niet of in veel mindere mate hebben. Enerzijds zal de ondergrond geen verf opzuigen en anderzijds verhindert ze dat eventuele vuile deeltjes in de afwerklaag doordringen.

 • schilderen-houten-ramen

  Schilderen van houten ramen en deuren: nieuw en onbehandeld hout

  Als je nieuwe ramen en deuren hebt gekocht en het hout onbehandeld is, moet je de volgende stappen volgen: voorbereiding, het hout opschuren, grondlaag aanbrengen en afwerken. Voor de afwerking zijn er drie opties: dekkend, halfdekkend of transparant. Ontdek hier hoe je tewerk gaat voor schilderen van houten ramen en deuren.

TOP