Barok behang: trendy retro behangpapier

In de hedendaagse interieurs vind je steeds meer elementen van vroeger terug. Retro behangpapier is dan ook erg populair. Barok behang bijvoorbeeld is geïnspireerd op de barok periode waarbij drukke symmetrische vormen en rijke ornamenten de bovenhand kregen. Ontdek hoe je met barok behang een mooi retro accent in je interieur creëert!

Wat is barok behang?

Barok behang was lange tijd terug te vinden in kastelen en landhuizen uit de barok periode, maar is de laatste jaren aan een enorme comeback bezig. Kenmerkend voor dit behang is dat het voorzien is van sierlijke tierlantijntjes en weelderige, complexe symmetrische patronen. Veel mensen gebruiken dit barok behang dan ook om een bepaalde muur in het interieur als accentmuur in te richten.

Barok behang als accent

Omdat barok behang een drukke print heeft, wordt barok behang bijna hoofdzakelijk gebruikt om een accentmuur te behangen. In een strak interieur met weinig kleurvariatie is dit behang bijvoorbeeld prachtig als wanddecoratie. Het zorgt voor een warm gevoel in huis en straalt rust uit, zonder dat je interieur koud en kil aanvoelt. Een aanrader is trouwens om de kleur van het behang te laten terugkomen in de rest van de kamers. Zo creëer je een harmonieuze uitstraling.

Wil je toch eerder de klassieke kant opgaan, combineer het barok behang dan met klassiek, Frans meubilair. Decoratie zoals riante fotolijsten en spiegels versterken de klassieke uitstraling van het behang.

Barok behang nauwkeurig aanbrengen

Barok behang: trendy retro behangpapier

Als je barok behang wil aanbrengen, zoals dit leuk behangpapier ‘Wall me 5 burning glance’ uit de ‘We are colour’ collectie‘, hou er dan rekening mee dat dit toch enige nauwkeurig vraagt. Let er bijvoorbeeld op dat de behangbanen goed op elkaar aansluiten; zo niet zal het resultaat slordig ogen. Zeker wanneer je slechts delen van de stroken behang gebruikt (bijvoorbeeld rondom ramen) is voorzichtigheid aangewezen.

Reacties op:

Barok behang: trendy retro behangpapier

Jouw reactie
  • * Verplichte velden