De keuken schilderen, tips en ideeën

Een keuken moet tegenwoordig meer dan alleen praktisch zijn. Het is een ruimte waar je steeds meer tijd doorbrengt, zeker nu er steeds meer mensen kiezen voor een open keuken. Het is een plaats waar je graag bent en die dus minstens evenveel aandacht verdient als de slaap- en de woonkamer. De keuken schilderen, zorgt ervoor dat het er een stuk aangenamer vertoeven wordt.

We moeten er geen doekjes om winden. Muren in de keuken zien meer af dan muren in gelijk welke andere kamer in je huis. Ga je je keuken schilderen, dan kan je maar beter gaan voor materialen die duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn. Wil dat zeggen dat je moet inboeten aan kwaliteit of dat je minder keuze hebt in kleuren? Absoluut niet! Kijk maar naar de volgende twee keukens, die volledig in het nieuw werden gestoken met verf van colora.

Weg met de witte clichékeuken

Philip en Ingrid, beide 50 jaar, hebben hun keuken in april 2013 volledig verbouwd. Ze bouwden een stuk bij om de ruimte te vergroten en de lichtinval te optimaliseren. De verouderde, witte clichékeuken maakte plaats voor een knap staaltje vakmanschap. Het resultaat, het samenspel tussen hout en verf, mag zeker gezien worden. De keuken nodigt nu nog meer uit om te gaan koken. De inspiratie haalden Philip en Ingrid uit magazines. Ze stapten met een kleurstaal naar een van de colora-winkels, waar onze medewerkers de kleur (CK D 26-C) speciaal voor hen gemengd hebben.

De keuken schilderen, tips en ideeën De keuken schilderen, tips en ideeën De keuken schilderen, tips en ideeën

 

 

 

Ook Tom (43) gaf zijn keuken de aandacht die ze verdiende. Hij koos voor een dieprode kleur, een gewaagde keuze. De keuken is een scharnierpunt in de woning. Het is de verbinding tussen het woongedeelte en het terras en de tuin. Het gezin probeert zo vaak mogelijk samen te eten, een van de belangrijke sleutelmomenten van de dag. De rode kleur is er gekomen in overleg met colora. De oude zandtinten van de keukenkasten moesten plaats ruimen voor drie lagen rode lakverf (WE M38). Hoe je keukenkastjes zelf onder handen neemt, lees je in een andere post.

De keuken schilderen, tips en ideeën De keuken schilderen, tips en ideeën De keuken schilderen, tips en ideeën 

 

 

 

Welke verven zijn reinigbaar?

Het mag dus duidelijk zijn dat de keuken schilderen zeer fijne resultaten kan opleveren. In het gamma muurverven van colora vind je onder andere  Bossflow Silk en Boss-one Silk die je kan laten aankleuren in alle kleuren die je je kan bedenken. Ze zijn goed reinigbaar en zorgen voor een haflmat resultaat. Bolatex is nog makkelijker te onderhouden en zorgt voor een zijdeglanzend resultaat.

[Foto's: Pat Verbruggen]

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bolatex
  • condensbestendige eindlaag voor vochtige ruimtes

  • keukens en badkamers

  • heel goed afwasbaar

Vanaf 21,04 € voor 0.5 L

Detail
Boss-one Silk
  • halfmatte primer en eindlaag in één pot

  • voor binnenmuren

  • Ecolabel

Vanaf 17,46 € voor 0.5 L

Detail

Reacties op:

De keuken schilderen, tips en ideeën

Veerle Putteman

Wij willen ook onze keuken schilderen en ik vind de kleur van Philip en Ingrid heel mooi
(CK D 26 C). Deze code heb ik overgenomen uit het artikel over de keuken schilderen. Kan ik dezelfde kleur bij jullie kopen? Bedankt Veerle

Laura van colora

Dag Veerle,
Leuk te horen dat de kleuren in Philip en Ingrid’s keuken jou zo bevallen. Je kan deze kleuren inderdaad bij ons kopen. Hier vind je alvast dezelfde kleur terug op onze webshop. Vul de verfwijzer in om de voor jou gepaste verf in dit kleur te vinden. Aarzel zeker niet om een van onze colora winkels op te bellen of te bezoeken als je wat meer hulp nodig hebt.
We zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Sammi

Ik heb laatst mijn keuken laten schilderen. Ik heb gekozen voor bijna dezelfde kleur als Ingrid en Tom, erg blij met het resultaat!

Jouw reactie
  • * Verplichte velden