De leukste ideeën om je keuken te verven

Is je keuken ietwat verouderd, maar ben je nog niet toe aan het kopen van een nieuwe? Je kan je keuken op een betaalbare manier renoveren door ze eenvoudigweg van een likje verf te voorzien. Wij geven jou enkele leuke ideeën om te laten zien wat je zoal met verf kan doen om je keuken op te smukken.

Gebruik magneetverf en bordverf in je keuken

De leukste ideeën om je keuken te verven

Magneetverf en bordverf zijn super leuk én erg handig in de keuken. Met behulp van bordverf en magneetverf kan je namelijk een hip memobord creëren in je keuken. Zo mist niemand in huis belangrijke afspraken en kan je allerlei tekeningen, adreskaartjes, of belangrijke papier ophangen zonder de muren van je keuken te beschadigen.

Verf je keukenkasten

De leukste ideeën om je keuken te verven

Door je keukenkasten te verven ziet je keuken er meteen helemaal anders uit. Het is dus de ideale manier om je keuken snel en goedkoop in een nieuw jasje te steken. Dat kan door de keukenkastjes los te vijzen en de handvaten eraf te halen. Vooraleer je begint is het zeer belangrijk om alles goed te ontvetten met een ontvetter (Formule MC). Schuur daarna de keukenkasten grondig op en voorzie ze van de juiste grondlaag. Daarna kan je ze afwerken in elke kleur die je maar wil!

De perfecte kleuren voor je keuken

In welke kleur je de keuken zal verven, hangt grotendeels af van je persoonlijke smaak en voorkeur. Toch zijn er enkele richtlijnen waarmee je rekening kan houden als je je keuken verft. Er bestaat bijvoorbeeld een verschil tussen kleuren die geschikt zijn voor actieve en passieve ruimten. Kook je voornamelijk in de keuken? Dan is je keuken een actieve ruimte. Heb je echter een open keuken met eetruimte? Dan is je keuken ook gedeeltelijk een passieve ruimte. Kleuren voor actieve ruimtes zijn koude kleuren zoals blauw, groen en alle tinten daartussen. Ook felle kleuren passen perfect in een actieve ruimte. In passieve kamers zijn warme kleuren zoals rood, oranje en geel dan weer een aanrader. Deze kleuren staan ook bekend als lustopwekkers. Felle kleuren kan je daarentegen beter vermijden in de keuken, want die verstoren de rust. Je kan wel voor kleur kiezen, maar je past beter de vergrijsde variant toe. Op die manier creëer je een ruimte van ontspanning en rust.

Daarnaast is belangrijk rekening te houden met de algemene kleur regels. Wie een grote keuken heeft, kan bijvoorbeeld gemakkelijk spelen met lichte en donkere kleuren. In kleine keukens vermijd je beter donker kleuren want die verengen de ruimte. Gebruik daar liever lichte kleuren zodat de ruimte optisch groter lijkt. Probeer ook om te werken met combinaties van opvallende accentkleuren en neutrale kleuren. Zo is je keuken steeds in volledige harmonie en is het er des te aangenamer vertoeven.

De leukste ideeën om je keuken te verven

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

De leukste ideeën om je keuken te verven

hl

beste

kan je ook het gedeelte dat je met bordverf verft eerst verven met magneetverf?

Maaike van colora

Beste,

Je kan inderdaad over magneetverf de bordenverf plaatsen.
Plaats best eerst een primer Bossprim of Boss-one silk. Plaats daarop de magneetverf. Hou er rekening mee dat het effect van de magneetverf samenhangt met de geplaatste laagdikte. Hoe meer laagdikte men plaatst, hoe sterker de aantrekking van de magneten. Doorgaans zijn 2 à 3 lagen voldoende. Test na droging even met een magneet om te kijken of de magneet voldoende aantrekt. Breng indien nodig nog extra lagen aan.
Na het aanbrengen van de magneetverf kan je dan 1 à 2 lagen Bordenverf plaatsen.
Wacht zeker 7 dagen vooraleer je de bordenverf met krijt gaat beschrijven. De verf moet voldoende uitgehard zijn, anders kunnen er krassen ontstaan.


Indien je graag nog meer info wenst, kun je ook altijd bij jouw colora-winkel terecht. Hierbij vind je het overzicht van onze winkelsMaatwerk keuken

Onlangs kwamen ze onze maatwerk keuken plaatsen. Strak, minimalistisch én wit. Als contrast lieten we een muur in mooi petroleumblauw schilderen. We zijn super blij met het resultaat!

Jouw reactie
  • * Verplichte velden