De mooiste kleuren om de babykamer te verven

Als er een baby op komst is, is het tijd om aan de slag te gaan en een leuke babykamer in te richten waar je kersverse baby zich meteen in thuis voelt. Je kan ervoor kiezen om de babykamer te verven in de traditionele babykleuren blauw en roze, maar het kan evenzeer iets origineler. Laat je verleiden door de mooiste babykamer kleuren.

De babykamer schilderen in de traditionele kleuren

De mooiste kleuren om de babykamer te verven

Weet je al of je in verwachting bent van een jongen of een meisje, dan kan je kiezen voor de traditionele verfkleuren, en de babykamer schilderen in roze of blauw.

Een meisjeskamer die volledig in het roze baadt is zeer leuk, maar je kan eveneens roze accenten aanbrengen, zoals roze gordijnen, een roze accentmuur, roos beddengoed etc. Je kan tevens enkele girly accenten toevoegen zoals sierlijke meubeltjes.

In de jongenskamer is blauw dan weer een voor de hand liggende kleur. Ook hier kan je een volledig blauwe kamer kiezen, of eerder subtiele blauwe kleurelementen aan de kamer toevoegen.

Een gewaagd kleurenpalet in de babykamer

Wie houdt van levendige kleuren en gewaagde kleurencombinaties, kan kiezen voor een babykamer met een iets uitdagender kleurenpalet. Een kleurrijke babykamer straalt vrolijkheid en speelsheid uit, maar let op dat je niet overdrijft met felle kleuren. Hou de meubeltjes bijvoorbeeld neutraal, zodat er toch ook een gevoel van rust in de babykamer is.

Pastelkleuren in de babykamer

De mooiste kleuren om de babykamer te verven

Pasteltinten ogen zacht en zoet en zijn daarom de ideale kleuren voor een babykamer. Neutrale pastelkleuren zijn tevens een goede oplossing als je het geslacht van de baby nog niet weet. Om wat meer schwung aan de babykamer te geven, kan je pastelkleuren combineren met fellere kleuren in je meubels of accessoires.

Verfkleuren kiezen voor de babykamer

Wil je graag een origineel kleurenpalet voor de babykamer, maar heb je nog geen idee welke kleuren je zal kiezen? Om je te helpen bij het kiezen van mooie babykamer kleuren, kan je bijvoorbeeld een moodboard maken met plaatjes van babykamers die jij mooi vindt. Je kan je eveneens laten bijstaan door de kleurenpsychologie en de betekenis van kleuren. Zo zet oranje aan tot vrolijkheid en creativiteit, is geel de kleur van de optimisten en geeft blauw een rustgevend gevoel.

Maak tevens gebruik van de kleurentool of vraag de raad van één van onze kleurenexperts. Zij staan je graag bij om de babykamer van je dromen te ontwerpen.

Inspirerend babyboek ‘Babykamers vol kleur’

De mooiste kleuren om de babykamer te verven

Heb je graag nog meer inspiratie om de babykamer te schilderen? Dan is het babyboek ‘Babykamers vol kleur’ absoluut het lezen waard. Het boek werd samengesteld om aanstaande en kersverse ouders op weg te helpen met de inrichting van de babykamer en staat boordenvol verf- en decoratietips. Het babyboek is bij de verfwinkel in je buurt te koop aan €19,95 en is eveneens beschikbaar bij de betere boekhandel.

Reacties op:

De mooiste kleuren om de babykamer te verven

Jouw reactie
  • * Verplichte velden