Felle kleuren als accentkleur gebruiken

Felle kleuren staan voor opgewektheid en actie. Ze zorgen ervoor dat je interieur dat tikkeltje extra pit krijgt dat het verdient. Felle of zelfs fluo kleuren zijn dan ook de perfecte accentkleuren in gelijk welke kamer. Durf jij het aan om met deze felle kleuren te experimenteren in jouw interieur?

Fluo kleuren

Felle kleuren als accentkleur gebruiken

Fluo kleuren zijn terug van weggeweest. Sinds 2012 hebben ze weer hun weg gevonden naar de hedendaagse interieurs. Het zijn kleuren die meteen in het oog springen. Ze zijn een gewaagde keuze, maar voegen tegelijkertijd een heerlijk fris, vrolijk en energiek accent toe aan je interieur. In de moderne fluo stijl worden felle kleuren gebruikt als accent of in duidelijke ontwerpen, vormen en lijnen.

Opgepast, gebruik hier enkel een klein details als accent, geen volle muren of objecten, maar bijvoorbeeld een fluo bies in een sierkussen of een randje aan een vaas. Anders wordt het snel too much.

Een zomers gevoel tijdens donkere dagen

De winter komt er weer aan en dat betekent dat er ook lange, donkere dagen voor de deur staan. Met wat extra kleur in je interieur kan je die veel te lange winter echter perfect trotseren. Met enkele fluo/felle accenten fleur je je interieur in een handomdraai op. Zonlicht wordt namelijk geassocieerd met vrolijkheid en felle kleuren passen daar perfect bij.

Schilder je muren in een helderwitte basiskleur die een tijdloze context vormt voor elk seizoen. In de winter gebruik je accentkleuren voor een vrolijke noot, in de zomer zijn accessoires en accenten in neonkleurtjes een aanrader.

Fluo kleuren en pastels

Felle kleuren als accentkleur gebruiken

Vergrijsde pastelkleuren krijgen extra cachet met fluo kleuren. Lichte pastelkleuren passen bijvoorbeeld perfect bij verfaccenten in fluo kleuren zoals knalgeel, flashy rood of fluo roze. Door de combinatie met fluotinten, krijgen pastelkleuren een pittig en fris karakter.

Kleine tafels in vergrijsd groen of pastelblauw gecombineerd met een fluorandje staan erg goed in een sober interieur. Daarnaast kan je je interieur verder opfrissen met enkele kleurrijke accessoires zoals vazen, kussens of plaids.

Reacties op:

Felle kleuren als accentkleur gebruiken

Jouw reactie
  • * Verplichte velden