Frisse en vrolijke kinderkamer kleuren

In een kinderkamer is het altijd leuk om te experimenteren met frisse en vrolijke kleuren. De kinderkamer krijgt op die manier een speelse en frivole look. Toch is het raadzaam om niet té veel kleuren in de kinderkamer te gebruiken. Beperk je liever tot enkele kleurrijke accenten en werk met neutrale basiskleuren, zodat alles een mooi geheel vormt.

Vrolijke kinderkamer kleuren

Frisse en vrolijke kinderkamer kleuren

Een vrolijke kinderkamer heeft een positieve invloed op kinderen. Warme, volle kleuren zoals rood, paars, geel, groen en blauw zijn dan ook ideale kinderkamer kleuren. Ook frisse en vergrijsde pastelkleuren kunnen perfect in de kinderkamer. Met enkele zachte pastels creëer je een kamer met landelijk effect. Door pastels te combineren met fluorescerende kleuren zoals fel roze of gifgroen, krijgt de kinderkamer een frisse, uitdagende toets.

Denk eraan dat pastelkleuren het best tot hun recht komen in matte of korrelige verven, terwijl fluokleuren het mooiste effect geven in een hoogglans uitvoering.

Overdrijf niet met kleur

Hoewel de kinderkamer best een vrolijke boel mag zijn en gedurfde keuzes zelden nefast zijn, is het wel belangrijk dat de gebruikte kleuren tot hun recht komen. De kinderkamer verven met frisse en vrolijke kleuren is zeker een aanrader, op voorwaarde dat het geen kakofonie van kleuren wordt.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat er in de kinderkamer een duidelijk onderscheid is tussen het slaap- en het speelgedeelte. In het speelgedeelte kan je met kleur experimenteren, maar in het slaapgedeelte kies je best voor zachte, rustgevende kleuren. Ook in de studeerruimte waar het huiswerk gemaakt wordt, laat je rood, oranje of paars beter links liggen.

Kies daarnaast altijd voor een neutrale basis waaraan je enkele kleuraccenten toevoegt. Op die manier blijft de rust in de kinderkamer bewaard en wordt het geheel niet te druk.

Tips om de kinderkamer te verven

  • Als je van plan bent om de kinderkamer te verven, kies dan voor een gemakkelijk afwasbare verf.Hoe matter de verf, hoe moeilijker afwasbaar. Glansverf geeft evenwel meer drukte.
  • Magneetverf is een absolute aanrader in de kinderkamer: ze mogen op de muren tekenen en ze kunnen zelfgemaakte knutselwerkjes in hun kamer ophangen zonder de muur te beschadigen.Of wat dacht je van een kastdeur in krijtverfof bordenverf? Leuk om op te tekenen!
  • Kleur voeg je niet alleen toe met behulp van verf: met enkele kleurrijke meubeltjeskan je heel wat leuke kleuraccenten in de kinderkamer integreren. Werk bijvoorbeeld met een fluo tapijtje of geef lades en legplanken een opvallende kleur.
  • Kinderen mee laten beslissen over de kinderkamer kleuren is een goed idee, maar geef ze geen vrij spel. Laat ze bijvoorbeeld één accentkleur kiezen.

Frisse en vrolijke kinderkamer kleuren

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Frisse en vrolijke kinderkamer kleuren

Jouw reactie




  • * Verplichte velden