Hoe kleuren combineren in je interieur?

Als je je interieur een nieuw kleurtje wil geven, is het handig om te weten welke kleurcombinaties werken en welke niet. We zetten een aantal basisregels op een rijtje die je kunnen helpen om de juiste verfkleuren te combineren.

3 basistips om verfkleuren te combineren

  • Verfkleuren kiezen is iets waar je best voldoende tijd voor neemt. Kleuren bepalen immers de uitstraling van je interieur en kunnen zelfs een effect hebben op je gemoedstoestand.
  • Bekijk de verfkleuren die je voor ogen hebt op diverse momenten van de dag, zowel bij natuurlijk als kunstmatig licht. Lichtinval kan de ruimte namelijk optisch vergroten of verkleinen.
  • Kijk bij het kiezen van verfkleuren ook naar alle andere kleuren en materialen in de ruimte: bijvoorbeeld je vloer, kussens of meubels.

Vraag kleuradvies aan huis

Kleurcombinaties die steeds werken

trendspecial 2021

Contrasterende verfkleuren combineren

Contrasterende kleuren liggen recht tegenover elkaar en worden complementaire kleuren genoemd. Door twee contrasterende verfkleuren met elkaar te combineren, worden beide kleuren versterkt. Meestal komen contrasterende kleuren het best tot hun recht in grote ruimtes. Je kan werken met accenten of met een volledige contrastmuur.

harmonieuze verfkleuren combineren slaapkamer

Harmonieuze verfkleuren combineren

Harmonieuze kleuren liggen dicht bij elkaar. Harmoniërende verfkleuren zijn ideaal om je interieur te voorzien van een rustige en ontspannen sfeer. Om harmonieuze kleurcombinaties tot hun recht te laten komen, schilder je liefst ook een muur in neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart. Wie van veel kleur houdt, kan er ook voor kiezen om verschillende harmonieuze kleurenreeksen met elkaar te combineren.

toon-op-toon verfkleuren combineren

Toon-op-toon (ton-sur-ton) kleurencombinaties

Toon-op-toon kleurtinten zijn kleuren met dezelfde kleurtoon, maar een andere hoeveelheid wit. Ton-sur-ton kleurencombinaties zijn ideaal om subtiele nuances in je interieur aan te brengen. Aan de hand van de kleurenstalen in onze verfwinkel kan je alle ton-sur-ton verfkleuren gemakkelijk terugvinden.

Kan je wat hulp gebruiken bij het kiezen van kleurencombinaties die perfect bij jou en je interieur passen? Boek een kleuradvies aan huis en werk samen met een kleurexpert het perfecte kleurenpalet uit.

Reacties op:

Hoe kleuren combineren in je interieur?

Jouw reactie
  • * Verplichte velden