Houten meubilair weer trendy met lakverf

We juichen creativiteit graag toe. Een eigen creatie in huis geeft je interieur een echte persoonlijke toets. Koen Denolf liet een boekenkast ontwerpen en stak ze in een volledig eigentijds kleurtje, heel veel kleurtjes. ‘Ik wou een kast die moduleerbaar is, of toch minstens dat gevoel geeft, met kleine en grote, hoge en lage vlakken’, legt hij uit. ‘Ze moest trouwens perfect passen op het stuk muur tussen de keuken en de gang. Daarom koos ik voor een oplossing op maat.’

Oneindige kleurmogelijkheden

kast

De kast is ontworpen door binnenhuisarchitecte Ellen Van Acker. De kleuren van de kast komen terug in de woonkamer: in de kussens in de zetel en de stoelen aan de eettafel.

Omdat je voor elke kleur beter een nieuwe borstel gebruikt, voorkom je dat er nog verfresten van een andere kleur in de borstel zitten. ‘Het voordeel van de Persisto Satin Hydro lakverf van colora is dat ze enorm dekkend is en je er dus minder van nodig hebt terwijl de afwerkingslaag toch krasvrij blijft’, verduidelijkt Koen. ‘Dat moet ook want er is heel wat passage langs de boekenkast en er worden voortdurend boeken uitgehaald en terug gezet. De verf moet dus wel tegen een stootje kunnen. Als ik nu het resultaat zie, weet ik dat ik goed gekozen heb.’

Zelf toveren met lakverf

Dit heb je nodig:

 • formule MC neutral
 • vod
 • katoenen kleefdoekje
 • schuurpapier korrel 150-180 bij onbehandeld hout en 180-220 bij behandeld hout
 • aangekleurde Elastoprim
 • afwerklaag Persisto PU Satin

Zo ga je te werk:

 • Ontvet het houten meubel met formule MC neutral.

Houten meubilair weer trendy met lakverf

TIP: Bepaalde houtsoorten of plaatmaterialen bevatten grote poriën of diepe nerven. Brushfiller is een waterverdunbare en reukloze borstelplamuur die rechtstreeks aangebracht wordt op dergelijk hout. Je brengt het aan met een borstel waardoor je ook de moeilijk bereikbare plaatsen kan afwerken. Na enkele uren kan je erover schilderen met solventgedragen verf. Na 12u kan je overschilderen met watergedragen verf.

 • Schuur het op met schuurpapier. Ontstof daarna met een kleefdoekje.

TIP: Met het kleefdoekje uit katoen haal je alle schuurstof weg. Door de lichte impregnatie wordt zelfs het allerfijnste stof opgenomen en ontstaat er geen hechtingsprobleem voor de verf.

 • Breng een laag aangekleurde Elastoprim-primer aan op het kastje. Laat het minimaal 12u drogen.
 • Schuur lichtjes op en ontstof met een kleefdoekje.

Houten meubilair weer trendy met lakverfHouten meubilair weer trendy met lakverfHouten meubilair weer trendy met lakverf

 • Geef het kastje een eerste afwerklaag. Kies voor Peristo PU Satin lakverfin een kleur naar keuze. Laat minimaal 24u drogen.
 • Herhaal stap 4.
 • Werk – indien nodig – af met een laatste laag lakverf.

Houten meubilair weer trendy met lakverfHouten meubilair weer trendy met lakverfHouten meubilair weer trendy met lakverf

TIP: Respecteer de langere droogtijd van lakverf!

Foto's: Michiel De Cleene

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Houten meubilair weer trendy met lakverf

kati lippens

Goedemiddag,
wij ontvingen recent een folder van Colora met een mooie foto van een stadstuintje. Op deze foto staat een mooie houten loungestoel. Ik zou graag weten waar ik deze kan kopen?
Kan u dit voor mij uitzoeken?

mvg

Kati

sam

Hoi, verschillende fabrikanten brengen deze stoel uit. Wanneer je de volgende woorden intikt : houten armleuning ligstoel dan zou je er reeds op google een paar moeten vinden. Groeten Team Colora

Ellen

Ik heb een vraag: Kan je Kerselaar meubelen in het zwart schilderen ..en hoe doe je dat juist?

Dag Ellen,

Dat kan perfect. Hoe je dat precies doet hangt af van de toestand van het hout nu.
- Als het geboend is kun je het niet schilderen.
- Als het hout gevernist is hoef je het enkel goed mat te schuren met schuurpapier, korrel 220 en te ontvetten met Formule MC Neutral. Daarna breng je een hechtingslaag Ominiprim Extreme of Premium Multiprimer aan. De afwerking kan in watergedragen lakverf of solventverdunbare verf. Beide hebben zo hun voordelen en beperkingen. Meer uitleg over al deze mogelijkheden kan je best in een colora winkel vragen, ze helpen je met plezier de juiste verf kiezen.

Groeten,
Laura van colora

Patrick deman

Onze schoondochter heeft onlangs bij,jullie workshop restauratie meubels gevolgd. Nu zou ik ze graag vr kerst een boek kopen daarover. KUN je mij,iets aanraden ?

Vr gr

Meli van colora

Dag Patrick,
We raden je het boek ‘insta interieur’ aan. Dit gaat wel een stuk verder dan meubels, maar algemeen over kleine aanpassingen aan je interieur.
Groeten, Meli van colora

Jouw reactie
 • * Verplichte velden