Gespot: dé interieur- en kleurtrends van 2017!

Kriebelt het om je interieur aan te pakken en wil je helemaal mee zijn met de nieuwste trends? Wij zetten graag dé interieur- en kleurtrends van 2017 op een rijtje. Laat je inspireren, pick & mix en creëer zo het interieur waarin jij je thuis voelt.

Algemene interieurtrends

natuurlijke interieurs met ruwe of verweerde materialen en meer neutrale kleuren

De interieurs worden in 2017 rijkelijker, meer gevuld met warmere kleuren en materialen. Alles mag wat zachter, ronder, vrolijker, met hier en daar een shiny toets. We zien ook heel veel natuurlijke interieurs met ruwe of verweerde materialen en meer neutrale kleuren.

Perfectie hoeft niet meer. Het mag allemaal wat stoerder, grof en onafgewerkt zijn, zelfs een tikkeltje industrieel, maar altijd met een duidelijke knipoog naar de natuur. Planten, cactussen en heel veel groen zijn alvast een must!

Nonchalante boho-hippie invloeden met een exotische of een urban gypsy feel blijven het goed doen en ook de glamourinterieurs zijn een blijver.

Kleurenpallet voor 2017

Lichte pastelkleuren en koele kleuren maken plaats voor diepere, meer donkere tinten met een warme touch. Terracotta maakt zijn opmars, samen met aardse kleuren en bruintinten. Okergeel maakt dan weer een shift naar citroengeel en oranje verandert richting nectar en perzikkleur.

 • diepere, meer donkere tinten met een warme touch
 • aardse kleuren en bruintinten

Groen is booming! Donkergroen, muntgroen en grijsgroen zijn heel mooi in combinatie met planten. Of ga eerder voor groen met blauw- en bruintinten. Blauw blijft een topper met donkerblauw, jeansblauw en blauwgrijs, altijd stijlvol in combinatie met wit. Die laatste blijft op zijn beurt ook de perfecte tegenhanger voor tal andere kleuren.

 • Donkergroen, muntgroen en grijsgroen zijn heel mooi in combinatie met planten
 • Groen is booming
 • Blauw blijft een topper met donkerblauw, jeansblauw en blauwgrijs, altijd stijlvol in combinatie met wit
 • Blauw blijft een topper met donkerblauw, jeansblauw en blauwgrijs, altijd stijlvol in combinatie met wit

Paarse en mauve tinten winnen aan belang. Lichtpaars en poederroze evolueren naar fragiele schakeringen met transparante nudetinten en vollere diepere tonen. Messing en goud zijn trendy en creëren die luxueuze shiny look. Of gebruik mat goud voor een stijlvolle look zonder al te veel blingbling.

Tip: Ga voor een opmerkelijke hippe kleurencombinatie zoals aardse kleuren met een groen accent of koele blauwtinten in combinatie met messing. Wil je toch wat meer glamour in je interieur, dan is de combo mat zwart met mat goud misschien helemaal jouw ding. Kijk hier voor meer inspiratiebeelden.

Zachte, aardse en wereldse materialen

Materialen worden zachter en de interieurs winnen aan textiel, met tapijten en velvet. Loungebanken en retrozetels kan je stofferen met zacht fluweel of bont. De woonkamer wordt aangekleed met rijk gedessineerde stoffen met etnische grafische prints.

De materiaalkeuze is duidelijk geïnspireerd op het natuurlijke en warme aspect, zoals marmer in bruin- of roesttinten en donkere houtsoorten zoals eik of notelaar.

Afval is niet langer ‘waste’. Designers zien afval nu als het begin van iets nieuws, een grondstof. Ze gaan er enthousiast mee aan de slag om nieuwe materialen te ontwikkelen.

natuurlijke en warme aspect, zoals marmer in bruin- of roesttinten en donkere houtsoorten zoals eik of notelaar

Bye bye koper...

In 2017 zien we een aantal dingen verdwijnen, zoals koper, al jaren dé trendmetalliek in huis. Het maakt plaats voor goud, messing, brons en mat en zwart staal.

Wit marmer moet plaats ruimen voor meer bonte marmersoorten in verschillende kleuren.
De Scandinavische sfeer met licht natuurlijk hout verdwijnt en wordt vervangen door rijkelijke en donkere houtsoorten. De hoogglanskeukens zijn al helemaal passé.

 • rijkelijke en donkere houtsoorten
 • mat en zwart staal

Back-to-nature accessoires

Planten, planten en planten … in alle soorten en maten. Mooie (hang)potten en plantenstaanders of planten in kweekkastjes tot zelfs mini-moestuintjes binnenshuis. Zelfgemaakte potten kunnen een mooie en hartverwarmende blikvanger zijn en maken het geheel nog persoonlijker. 

 • Mooie (hang)potten en plantenstaanders of planten in kweekkastjes
 • Kussens interieur

Interieurs anno 2017 kunnen heel natuurlijk, puur, eerlijk, bruut, onafgewerkt en ruw zijn, maar ook heel avant-gardistisch en eigenzinnig of origineel, zelfs met een hoek af. De rode draad blijft warme kleuren en materialen! Nog belangrijker is wellicht dat je vooral je eigen stijl blijft volgen en je je hier en daar laat inspireren door deze nieuwe trends. Het gaat immers om jouw interieur, waarin jij je helemaal thuis moet voelen.

Heb je vragen over hoe je deze trends kan integreren in jouw interieur? Contacteer dan onze coloracoach of kom langs in één van onze winkels.

Reacties op:

Gespot: dé interieur- en kleurtrends van 2017!

Jouw reactie
 • * Verplichte velden