Kaleiverf: doe je gevel alle eer aan

Het kaleien van gevels wordt al heel lang gedaan, vooral bij renovaties. Maar ook bij nieuwbouwwoningen en zelfs in je interieur kan het voor een verbazend authentiek effect zorgen, zonder de oorspronkelijke structuur van de gevel te verliezen. colora laat je de keuze tussen twee gevelverven met kalei-effect: Calime en Pastime.

 Kaleiverf: doe je gevel alle eer aanKaleiverf: doe je gevel alle eer aan

 

 

 

 

 

 

Beide verven fungeren als beschermingslaag voor je gevel tegen gure weersomstandigheden. Bij regen zorgt Calime voor de authentieke kleurschakeringen op je gevel, die je bij kaleiverven kan verwachten. Het nieuwe Pastime voorkomt deze verkleuringen. Het is net als Calime een gekorrelde verf, maar je hebt geen vochtvlekken bij regenweer. Let wel: Calime noch Pastime zijn geschikt voor muren die constant vochtig zijn.

Pastime is in zogoed als alle mogelijke kleuren beschikbaar, Calime is beperkt tot 15 authentieke minerale kleuren. Alle mogelijkheden vind je in deze folder:

Kaleiverf in je interieur

Kaleiverven hoef je niet exclusief buiten te gebruiken. Bakstenen muren zijn namelijk ook te vinden in heel wat Belgische interieurs. Wil je de unieke structuur van de stenen liever niet kwijt, dan kan je ook hier kiezen voor Calime of Pastime. Het niveauverschil tussen de voegen en de bakstenen zal verkleind worden door de dikke structuur van de verf, waardoor de muur er veel zachter zal uitzien. Als je meer zonlicht in de ruimte wilt binnenlaten, kies je best voor een lichte kleur. Het binnenvallende licht wordt weerkaatst op de muur en maakt je kamer extra helder. De werkwijze is simpel:

  • Breng met een langharige rol een laag Stucprimer Hydro aan in dezelfde kleur als de eindlaag.
  • Voor je begint te schilderen, de Pastimeverf goed omroeren.
  • Eén of twee lagen Pastime aanbrengen met een blokkwast.
  • Breng de verf horizontaal of verticaal of in alle richtingen aan, afhankelijk van het gewenste effect.

Kaleiverf: doe je gevel alle eer aan 

Hoe ga je te werk?

De voorbereiding bij het kaleien van je gevel is belangrijk. Zorg dat de ondergrond proper en mosvrij is. Verwijder ook alle loszittende onderdelen of herstel ze. Zowel Calime als Pastime moeten aangebracht worden op een grondlaag, respectievelijk C83 of P77. In de onderstaande folder staat stap voor stap uitgelegd hoe je te werk gaat:

Deze producten heb je nodig om te slagen

C83
  • vullende kaleigrondlaag

  • ideaal onder CALIME

  • grijs poeder

Vanaf 67,29 € voor 10 kg

Detail
Pastime
  • gekorrelde kalei-look

  • voor buitenmuren

  • vult kleine oneffenheden

Vanaf 61,47 € voor 2.5 L

Detail