Kleuradvies bij blogster Hanne

Interieurblogster Hanne ’t Kindt was wat uitgekeken op de grote witte muren in haar appartement. In haar zoektocht naar meer kleur en een duidelijkere afbakening van de specifieke leefruimtes nam ze colora coach Ingrid onder de arm. 

Hanne van ‘Shades of Ghent’ woont sinds kort samen met haar vriend Jonas. Bij hun intrek in de woning schilderden ze alles in het wit. Ze hadden wat schrik om met kleuren te werken en wit leek hen de makkelijkste optie. Nu ze er een tijdje wonen, missen ze toch wel wat kleur in hun interieur. 

Introducing… The Wall?!

Leefruimte van het appartement van Hanne en Jonas

In de leefruimte van Hanne en Jonas overheerst een grote witte muur, die van de zithoek tot in de keuken over de hele ruimte doorloopt. De muur creëert een groot ‘loftgevoel’ waardoor Hanne en Jonas gezelligheid missen.

“Ik vind het leuk om ’s avonds in de zetel te eten. Een slechte gewoonte, ik weet het. Doordat onze living en keuken in elkaar overlopen, nodigt het nog meer uit om dat te doen.” – Hanne

Ze zouden graag een manier vinden om de ruimte optisch in te delen, om zo meer de indruk te hebben van twee aparte ruimtes. Dit kan bijdragen tot een gevoel van gezelligheid en kan hen misschien ook afhelpen van hun slechte gewoonte om in de zetel te eten.

Van workshop tot kleuradvies

Hanne is voor colora geen onbekende. Ze was één van de elf bloggers die naar aanleiding van de nieuwe We are Colour-lijn heeft deelgenomen aan de workshop ‘Van moodboard tot realiteit’. Onder het toeziend oog en met het professioneel advies van 3 kleurexperten stelden de bloggers tijdens deze workshop een eigen moodboard samen, als inspiratie voor hun eigen interior make-over.

Meer info over de workshop vind je hier.

een moodboard van blogster Hanne voor haar kleuradvies

Met een overvloed aan ideeën en het moodboard op zak trok Hanne na de workshop huiswaarts, klaar om wat meer kleur in haar leefruimte te brengen. Maar dit leek in theorie toch heel wat makkelijker dan in de praktijk. Gelukkig kon Hanne rekenen op het kleuradvies van colora coach Ingrid.

Colouring the wall!

Eens gearriveerd bij Hanne thuis, luistert Ingrid aandachtig naar wat Hanne en Jonas precies willen. Ingrid stelt de juiste vragen, met zowel de focus op wat ze willen behouden als op wat ze momenteel missen. Na een grondige analyse van de ruimte is het advies van Ingrid klaar en duidelijk. Deel de grote muur optisch op met behulp van kleur en creëer zo twee ruimtes.

“Ik stel voor om de donkerste kleur op de muur achter de zetel te gebruiken. Door de natuurlijke lichtinval op die wand vermijd je dat het té donker wordt.” - Ingrid

Aan de kant van de keuken tot en met de eetplaats blijft de muur wit. Het stuk muur achter de zetel krijgt een donkere kleur (WE M119 Blue Purse). Door het natuurlijke licht dat op deze muur invalt, wordt het niet té donker en krijg je toch de gezelligheid die bij een living hoort. Aan de andere kant van de zithoek (achter de tv) stelt Ingrid een lichtere beige tint (M104 Oldtimer Beige) voor. Zo krijg je meer volume in de zithoek. Het contrast tussen de twee kleuren zorgt voor extra cachet in de woonkamer.

Extra tip van Ingrid: kies een kleur uit het kleurenpallet van de zetel, zo creëer je een mooi geheel.


  • Kleurenpallet kiezen uit het kleur van de zetel
  • Kleuradvies bij blogster Hanne van ‘Shades of Ghent’

Ready to rumble…

Vóór het bezoek van Ingrid was Hanne wat kritisch over het kleuradvies. Iedereen heeft immers zijn eigen smaak en stijl, wat het niet makkelijk maakt als externe adviseur om effectief met toffe tips voor de dag te komen.


“Op voorhand dacht ik dat het moeilijk zou zijn om mij nuttig advies te geven. Iedereen heeft immers zijn eigen smaak en stijl. Toch vond ik Ingrids tips heel nuttig. En ben heel tevreden van het eindresultaat!” - Hanne

Toch was Hanne heel aangenaam verrast! Ze vond de tips nuttig en zou er zelf helemaal niet aan gedacht hebben.


  • eindresultaat kleuradvies bij blogster Hanne - de woonkamer
  • eindresultaat kleuradvies bij blogster Hanne - de woonkamer

© fotografie door Hanne 't Kindt van blog 'Shades of Ghent'

 Wil je het volledige verhaal van Hanne bekijken? Dat kan hier.

Heb jij ook een bepaalde ruimte die je wil aanpakken en waarbij je niet weet hoe er aan te beginnen? Of wil je gewoon wat meer kleur in je interieur? Spring even binnen in je dichtstbijzijnde colora winkel en maak een afspraak met de colora coach voor kleuradvies op maat van jouw huis.

Ik wil ook kleuradvies

Reacties op:

Kleuradvies bij blogster Hanne

Jouw reactie
  • * Verplichte velden