Kleuradvies bij schrijfster Evi

Schrijfster Evi Renaux vindt dat de tijd rijp is voor een ‘echte meisjeskamer’ voor dochter Lola. Evi verzamelde ondertussen al heel wat toffe ideeën, maar die zelf concretiseren leek haar toch niet zo evident. Kleuradvies van onze expert Geert was dus meer dan welkom.

Evi is auteur van de boeken ‘Life On Sneakers’ en ‘Plan B’. Ze is ook journaliste en op haar blog RUE-NØ vertelt ze ronduit over haar leven. Haar creativiteit laat Evi dus graag de vrije loop via haar pen.

Ook Evi’s dochter Lola heeft de creatieve microbe goed te pakken. Daarom speelt ze met het idee om een creatief hoekje te creëren in Lola haar slaapkamer. Maar wat is er nu allemaal nodig? En hoe kan ze ervoor zorgen dat Lola haar kamer over enkele jaren ook nog leuk vindt? colora coach Geert (van colora oudenaarde) to the rescue!

Moodboard kinderkamer bij schrijfster Evi Renaux

Echte meisjeskamer

Al sinds de geboorte slaapt Lola in deze kamer. Toen ze 6 werd, beloofde Evi haar een ‘echte meisjeskamer’. Evi wil er een toffe, maar vooral ook tijdloze kamer van maken. Daarom maakte ze een moodboard met kleuren die Lola mooi vindt. 

“Lola houdt momenteel erg van prinsessen. Als we het moodboard samen hadden gemaakt, dan was de kans groot dat ik binnen twee jaar de kamer opnieuw onder handen zou moeten nemen.” – Evi

Behang als basis

In het moodboard had Evi naast een aantal kleuren ook wat ideetjes voor behang verzameld. Geert bekijkt de kamer en stelt voor om behang te gebruiken op de muur die je ziet als je binnen komt. Zo krijg je een echte eyecatcher! Bovendien is dit de muur met het meeste licht, waardoor het papier nog mooier zal uitkomen.

Om de keuze voor Evi makkelijker te maken, bracht Geert het behang mee in grote stalen om tegen de muur te houden. Zo krijgt Evi meteen een veel beter idee van hoe het eindresultaat eruit zou kunnen zien.

De eerste optie Oilcolour Digit (Next) is lichtroze met een fijn gerasterd accent, wat zorgt voor een tijdloze look. Het tweede behangpapier Pink Village (Joy) is speelser met leuke huisjes in verschillende tinten roze en groen.

Door de twee mogelijkheden op een groter vlak te zien, was de keuze van Evi snel gemaakt. De eerste optie miste cachet voor een vrolijk meisje zoals Lola. Evi koos dus volop voor het levendige speelstad-behang.

Kleuradvies bij schrijfster Evi Renaux

Verf brengt het papier tot leven

Nadat het papier gekozen is, doet Geert een aantal voorstellen voor de verfkleuren. Het is immers belangrijk om die twee goed op elkaar af te stemmen.

Voor de grote muren stelt Geert het rustige, lichtroze ‘WE Y100 Pink Pearl’ voor, dat in het behang terugkomt. Geert zou ook graag een metallic-tint gebruiken op de steunbalken en aan de binnenkant van de Velux-ramen. Dit geeft een heel leuk accent. Bovendien past dit metallic (MT44 Reddish Vogue) goed bij het roze van de muren.

Van prinsessenland tot creatief eiland

Momenteel wordt de kamer bezet door Playmobil-mannetjes en prinsessenkastelen. Op termijn is het de bedoeling om er een creatieve hoek met bureau voor Lola te voorzien. Gelukkig weet Geert hoe Evi dit best kan aanpakken!

Kleuradvies bij schrijfster Evi Renaux

“Ik stel voor om één muur met magneetvlies te behangen. Zo kan Lola haar tekeningen met een magneetje aan de muur hangen. Het recht stukje muur dat begint onder de hoek van het dak, is hiervoor ideaal.” - Geert

Een voordeel van magneetvlies is dat je het vlot kan overschilderen, ideaal voor een kinderkamer op de groei. Qua kleur suggereert Geert de derde tint uit het behangpapier. De magneetmuur wordt dus met Green Tambourine gezellig groen!

Boodschappenlijstjes

Met het advies van Geert weet Evi perfect hoe ze aan de slag kan. Nog één klein detail … Naar eigen zeggen is Evi nogal een kluns in het berekenen van het aantal vierkante meters en de hoeveelheid benodigdheden. Uiteraard vindt Evi het helemaal top wanneer ze van Geert een dossiertje krijgt met een aantal concrete punten zoals:

  • Wat heb ik precies allemaal nodig?

  • Hoeveel behangpapier en welke hoeveelheid van elke verf?

  • Wat is de kostprijs?

Het volledige verhaal van Evi en prinses Lola kan je hier bekijken. Wil je net als Evi de kinderkamer een make-over geven? Of wil je een andere ruimte onder handen nemen en heb je graag kleuradvies van onze experts? Maak dan snel een afspraak met een colora coach in je dichtstbijzijnde winkel. Wacht niet te lang, onze kleuradviesactie loopt nog tot 24 februari 2018!

Deze producten heb je nodig om te slagen

Metallic Chic
  • acrylaatverf op basis van aluminiumpigmenten
  • metalliek en geschakeerd uitzicht

  • glanzend en onderhoudbaar

Vanaf 20,27 € voor 0.25 L

Detail

Reacties op:

Kleuradvies bij schrijfster Evi

Jouw reactie
  • * Verplichte velden