Magneetbehang: elke dag creatief met magneten

Krokusvakantie! De kinderen zijn een weekje thuis. De speelkamer of de speelhoek hebben hun nut weer bewezen. Maar het kan altijd leuker! Met een volledig magnetische muur bijvoorbeeld. In een vorige post hadden we het al over magneetverf, deze keer werken we met een magneetvlies.

De deur van de ijskast is meestal de eerste plek waar de allerkleinsten in aanraking komen met de kracht van magneetjes. Woorden vormen met felgekleurde lettertjes. De meesten onder ons hebben het wel eens gedaan. Maar waarom zou je het beperken tot de deur van de ijskast, als je ook een volledige muur magnetisch kan maken? Met het magneetbehang van colora kan dat snel en gemakkelijk.  Wat je uiteindelijk doet met je magnetische muur, laten we volledig over aan jouw fantasie – of die van je kinderen.

Magneetbehang: elke dag creatief met magneten

Magneetbehang gecombineerd met bordenverf

Magneten plakken en schrijven op de muren

De speelhoek is de perfecte plaats om een magnetische muur te voorzien. Leg een verzameling aan van de leukste magneten, groot, klein, in verschillende kleuren en vormen en je kinderen laten gegarandeerd elke dag een nieuw kunstwerk na op de magneetmuur. Of gebruik de muur gewoon zelf om kattebelletjes en andere berichtjes op achter te laten. Het magneetvlies verf je in een kleur naar keuze, maar je kan als finishing touch ook kiezen voor bordenverf. Zo combineer je het beste van twee werelden: de magie van magneten en schrijven op de muur. Welk kind wil dat nu niet?

Magneetbehang of magneetverf?

Verven of behangen, het is een vaak terugkerende vraag. We laten de keuze volledig aan jou over. Het grootste verschil zit hem in het uitzicht als alles is afgewerkt. Magneetbehang zal een eerder strakke afwerking garanderen, waar magneetverf een lichte korrelige structuur zal vertonen. Lees er zeker onze blogpost over magneetverf eens op na. Ook de reacties onderaan het artikel zijn het lezen waard. Onze colora-adviseurs hebben er al enkele handige tips gegeven.

Hoe ga je te werk?

 • Schilder een grondlaag Bossprim volgens de toestand van de ondergrond.
 • Breng met een kwast of een verfrol een dikke laagUniversele Wandlijm aan op de ondergrond.
 • Werk per strook magneetbehang en lijm de muur telkens 10 cm verderin dan de afmetingen van de strook.
 • Plaats de strook in de natte lijm. Gebruik een kunststofspatelom het magneetbehang tegen de muur te drukken.
 • Kleef de volgende strook stotend tegen de vorige aan, laat ze niet overlappen. Verwijder overtollige lijm onmiddellijk met een vochtige doek.

TIP: Magneetbehang is nogal zwaar en zou kunnen loskomen als de lijm nog niet droog genoeg is. Om dat de voorkomen is het aangeraden om het eerste halfuur het vlies ook vast te kleven met tape.

 • Breng een laag Bossprim in de gewenste kleur aan
 • Overschilder met twee lagen muurverf Bossflow Silk, lakverf (matte hybride lak) of bordenverf.
 • Laat de muur gedurende een week volledig uitdrogen.
 • De muur is nu volledig klaar om met magneten gedecoreerd te worden.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Bossprim
 • standaard primer

 • voor binnenmuren en plafonds

 • Zekerheid op een egaal eindresultaat.

Vanaf 18,30 € voor 0.5 L

Detail