Magneetverf je interieur

Magneetverf is ideaal om je interieur een leuk en creatief karakter te geven. Muren die beschilderd zijn met magneetverf zien eruit als gewone muren, maar ze zijn wel super handig: je kan er alles aan ophangen zonder je muren te beschadigen. Een tekening omhoog hangen in de kinderkamer? Een hip memobord maken in de keuken? De mogelijkheden van magneet verf zijn eindeloos!

Wat is magneetverf?

Met magneetverf kan je magneten aan je muur hangen, waardoor je allerlei tekeningen, posters, memobriefjes, enz. gemakkelijk aan je muren kan bevestigen. Plakband, lijm, nietjes, punaises, spijkers of andere vervelende plakmaterialen die je muur beschadigen zijn dus voorgoed verleden tijd.

Maar hoe werkt magneetverf nu? Magneetverf is een verf op waterbasis die niet roestende ijzerdeeltjes bevat  waardoor magneten blijven hangen. De verf zelf is dus niet magnetisch, waardoor er geen gevaar is voor een storing van elektrische apparaten zoals computers en dergelijke.

Magneetverf is enkel in het grijs verkrijgbaar en dient overschilderd te worden met een eindlaag. De afwerking kan in elke kleur gebeuren. Een kleine pot magneetverf van 0,5 liter kost €28,08. Hiermee schilder je één laag van ongeveer 3m2.

Hoe gebruik je magneetverf?

Bereid de ondergrond voor zoals bij andere muurverven. Let erop dat het oppervlak dat je wenst te overschilderen met magneetverf steeds glad en proper is. Schilder je op MDF? Behandeld de MDF dan eerst met een geschikte grondlaag en breng nadien de magneetverf aan met een kwast of een verfrol. Zorg ervoor dat je goed roert, zodat de ijzerdeeltjes evenredig over de verf verdeeld zijn. Schoonmaken kan met water.

Om een goede magnetische werking te garanderen zijn 2 à 3 lagen magneetverf nodig. Hoe meer lagen je gebruikt, hoe groter de magnetische kracht van de verf. Gebruik sterke magneten voor een optimaal resultaat. Test eventueel de gewenste magneetkracht door met een klein testvlak te werken. Magneetverf heeft een droogtijd van 4 uur; wacht 24 uur om een toplaag aan te brengen.

Waar kan je magneetverf zoal gebruiken?

Het leuke van magneet verf is dat je het in zowat elke kamer van je interieur kan gebruiken. In de keuken of op kantoor kan je magneetverf bijvoorbeeld gebruiken om een trendy memobord te maken. Zo kan je notities, telefoonnummers en andere belangrijke informatie eenvoudig ophangen op plaatsen waar iedereen het kan zien.

Natuurlijk is magneetverf ook fantastisch voor kinderkamers. Zo kunnen ze hun tekeningen eenvoudig omhoog hangen zonder dat de muren beschadigd worden. Er bestaan ook speciale A4 magneetvellen die in printers gebruikt kunnen worden, zodat je een leuke tekening kan uitprinten, uitknippen en ophangen.

In de leefruimte of slaapkamer(s) kan je allerlei leuk decoratiemateriaal omhoog hangen met behulp van magneetverf. Familiefoto’s, sfeerprenten, enzovoort, kan je eenvoudigweg met magneten ophangen. Wil je een nieuwe foto ophangen, een foto van plaats veranderen, of een oude foto verwijderen? Dat kan je allemaal in een vingerknip door gewoon een magneet op te heffen of te verplaatsen!

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Magneetverf je interieur

Marie Lebbe

Beste,

Voor een interieurproject zoeken wij magneetverf in kleur (dus niet zwart of wit). Is dit mogelijk?

Alvast bedankt!

Marie

colora


Beste Marie,
Ga eens vrijblijvend langs bij een colora winkel
In jou buurt. Daar zullen ze je verder adviseren over de mogelijkheden van magneetverf.
Vriendelijke groeten,
Ingrid

Jouw reactie
  • * Verplichte velden