Magnetische verf in je interieur

Magnetische verf is ideaal om je interieur een leuk en creatief karakter te geven. Muren die beschilderd zijn met magneetverf zien eruit als gewone muren, maar ze zijn wel super handig: je kan er alles aan ophangen zonder je muren te beschadigen. Tekeningen in de kinderkamer of een hip memobord in de keuken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is magnetische verf?

Op oppervlakten die met magneetverf zijn behandeld, kun je met magneten al je papierwerk ophangen. Muren en behang worden zo niet meer beschadigd door bevestigingsmaterialen als spijkers, punaises of plakband.

Magnetische verf is een verf op waterbasis die niet-roestende ijzerdeeltjes bevat, waardoor magneten blijven hangen. De verf zelf is dus niet magnetisch en kan dan ook geen storingen veroorzaken bij elektrische apparatuur, zoals computers.

De verf is alleen in het grijs verkrijgbaar, maar is overschilderbaar met een toplaag in diverse kleuren. Een kleine pot magneetverf van 0,5 liter kost € 27,72 en hiermee schilder je ongeveer 3m2 in (1 laag).

Hoe gebruik je magnetische verf?

  • Bereid de ondergrond voor zoals bij andere muurverven. Let erop dat het te schilderen oppervlak glad en schoon is. Schilder je op MDF? Behandel dat dan eerst met een geschikte grondlaag.

  • Zorg ervoor dat je vóór het aanbrengen de verf goed roert, zodat de ijzerdeeltjes mooi evenredig verdeeld zijn.

  • Schilder minstens 2 à 3 lagen om een goede magnetische werking te garanderen. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe groter de magnetische kracht van de verf. Probeer eventueel de gewenste magneetkracht op een klein testvlak.

  • Laat voldoende lang drogen. Magnetische verf heeft een droogtijd van 4 uur, maar het is beter om 24 uur te wachten voordat je een toplaag aanbrengt.

TIP: gebruik sterke magneten voor een optimaal resultaat.

Magneetverf in keuken

Creatief met magnetische verf!

Het leuke van magnetische verf is dat je het in bijna elke kamer van je interieur kunt gebruiken. In de keuken of op kantoor kun je bijvoorbeeld een trendy memobord maken. Zo hang je notities, telefoonnummers en andere belangrijke informatie eenvoudig op waar iedereen ze kan zien.

Natuurlijk is magneetverf ook fantastisch voor kinderkamers. Tekeningen kun je gemakkelijk ophangen en verwisselen zonder de muren te beschadigen. Er bestaan A4-magneetvellen die in de printer passen. Daarmee kun je dus ook al je digitale werk printen en ophangen.

 

Je ziet het: er zijn tal van mogelijkheden met magnetische verf en ze zijn stuk voor stuk supertof! Wil je nog meer originele ideeën? Ga snel even langs bij de colora winkel. Onze colora coach geeft je graag nog meer inspiratie.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Magnetische verf in je interieur

Jouw reactie
  • * Verplichte velden