RAL kleuren om van te dromen

Verf is beschikbaar in tal van verschillende kleuren, maar wie toch niet echt zijn gading vindt kan ook verf laten maken in alle mogelijke RAL kleuren. Zo heb je steeds een bijpassende kleur voor bestaande, geverfde oppervlakken en vind je altijd de perfecte verfkleur voor jouw interieur.

Wat zijn RAL kleuren?

RAL kleuren om van te dromen

RAL kleuren zijn gerangschikt volgens het RAL coderingsysteem. Het RAL coderingssysteem is bedoeld om kleuren van verf en andere coatings te definiëren en te plaatsen op een kleurenwaaier. Er zijn op dit moment drie soorten RAL coderingssystemen, namelijk RAL Classic, RAL Design, en RAL Digital.

Waarom verf in RAL kleuren laten maken?

Het kleurgebruik in je interieur bepaalt de stijl en de sfeer die er gecreëerd wordt. Kleuren kunnen bijvoorbeeld een ruimte groter of net kleiner doen lijken. Daarnaast hebben alle verfkleuren unieke eigenschappen en wekken ze verschillende emoties op. Het is dus belangrijk om de verfkleur te vinden waar jij je goed bij voelt en die goed bij de ruimte past.

Je kan zo goed als alle verven kiezen in tal van verschillende RAL kleuren. Een RAL kleur kost evenveel als alle andere verfkleuren. Zo vind je zonder twijfel de geschikte verfkleur voor alle oppervlakken, zonder dat je er extra voor hoeft te betalen.

Het voordeel is bovendien dat je steeds de bijpassende kleuren gemakkelijk vindt. Heb je een garagepoort die geschilderd is in een bepaalde RAL kleur? Dan kan je eenvoudig verf in diezelfde kleur laten maken en bijvoorbeeld ook de omlijsting van je garage in de desbetreffende kleur schilderen.

Kleuradvies

RAL kleuren om van te dromen

Wie moeite heeft met het kiezen van de juiste kleur(en) voor z’n interieur kan beroep doen op de kleurentool. Hiermee kan je jouw huiskamers bekijken in elke kleur die je maar wil. Zo zie je alvast welke kleuren welk effect in jouw kamer creëren. Voor persoonlijk kleuradvies kan je ook een afspraken maken met de kleurencoach.

Reacties op:

RAL kleuren om van te dromen

Véronique Barbé

Beste
Op school willen wij de pilaren in de gang in een kleurtje steken. We willen echter ook een optisch effect creëren door elke pilaar in een andere tint te verven. Kunt u mij hierbij helpen? Wij dachten aan 6 verschillende tinten: RAL5020, RAL5021, RAL5018, RAL5025, RAL5012 en RAL5024. We weten echter niet goed of de volgorde klopt om een effect van donker naar licht te creëren. Kunt u ons hierbij helpen?
Alvast bedankt.
Véronique

Ingrid van colora

Beste Véronique,
We kunnen gerust deze kleuren op een rijtje van donker naar licht zetten, maar dit is deels wel persoonsafhankelijk. Indien je een mooie schakering in tinten wilt kun je misschien eens te rade gaan bij een colora winkel in jou buurt en daar vragen naar een BCK of NCS waaier, deze zijn ingedeeld per tint en vervolgens donkerte. Jullie volgorde van RAL-kleuren: RAL5020, RAL5021, RAL5018, RAL5025, RAL5012 en RAL5024 is dus goed, maar RAL 5025 kan niet gemaakt worden door zijn parelmoereffect.
Succes.

Sofie

Beste, welke RAL codering sluit het beste aan bij NCS S2005-Y? Het zou moeten passen bij de S1002-Y (=RAL 9002 ??).
Bedankt

-----------------

colora


Dag Sofie

Er is niet echt een RAL-kleur die goed aanleunt bij NCS S2005-Y. Het RAL-kleurengamma is namelijk relatief beperkt in vergelijking met NCS-gamma. Je kan de kleur echter wel gewoon in NCS krijgen of zelfs de tegenhanger in BCK-codering. Deze zijn echter niet beschikbaar via de webshop.

Tenzij er een specifieke reden is waarom je het RAL-kleur wil, zouden we je dus aanraden om eens langs te gaan bij een colora in jouw buurt. Zij kunnen de kleur die je hier noemt voor jou maken in de verfmengmachine.

Kleurrijke groetjes
Feebe van colora

Annelies

Beste

Verkopen jullie ook RAL kleurkaarten?

-------------------------

colora

Dag Annelies

Wij verkopen zeker ook kleurkaartjes. Deze kleurkaartjes kan je online kopen voor €0,50 (indien je kiest voor thuislevering komen daar wel nog €5,- verzendingskosten bij), maar handiger is misschien langs te gaan in een colora in jouw buurt. Daar vind je ook alle collecties met bijhorende kleurkaartjes die je kan kopen of gewoon kan consulteren in de winkel. Zij helpen jouw ook graag verder met kleur- en technisch advies indien gewenst!

Kleurrijke groetjes
Feebe van colora

Joris Stoop

Beste,
We zijn op zoek naar de RAL codering voor een kleur die hetzelfde is of erg nauw aansluit bij NCS S0505-Y20R.
Alvast bedankt
Beste,
Er bestaat geen RAL kleur die perfect overeenkomt met deze NCS-kleur. De RAL-kleuren die hier het dichtst bij aansluiten zijn de RAL 1013 (maar is niet geel genoeg) en de RAL 9010 (maar is iets te donker).
vr gr, Ingrid.

Jouw reactie
  • * Verplichte velden