RAL kleuren om van te dromen

Verf is beschikbaar in tal van verschillende kleuren, maar wie toch niet echt zijn gading vindt kan ook verf laten maken in alle mogelijke RAL kleuren. Zo heb je steeds een bijpassende kleur voor bestaande, geverfde oppervlakken en vind je altijd de perfecte verfkleur voor jouw interieur.

Wat zijn RAL kleuren?

RAL kleuren om van te dromen

RAL kleuren zijn gerangschikt volgens het RAL coderingsysteem. Het RAL coderingssysteem is bedoeld om kleuren van verf en andere coatings te definiëren en te plaatsen op een kleurenwaaier. Er zijn op dit moment drie soorten RAL coderingssystemen, namelijk RAL Classic, RAL Design, en RAL Digital.

Waarom verf in RAL kleuren laten maken?

Het kleurgebruik in je interieur bepaalt de stijl en de sfeer die er gecreëerd wordt. Kleuren kunnen bijvoorbeeld een ruimte groter of net kleiner doen lijken. Daarnaast hebben alle verfkleuren unieke eigenschappen en wekken ze verschillende emoties op. Het is dus belangrijk om de verfkleur te vinden waar jij je goed bij voelt en die goed bij de ruimte past.

Je kan zo goed als alle verven kiezen in tal van verschillende RAL kleuren. Een RAL kleur kost evenveel als alle andere verfkleuren. Zo vind je zonder twijfel de geschikte verfkleur voor alle oppervlakken, zonder dat je er extra voor hoeft te betalen.

Het voordeel is bovendien dat je steeds de bijpassende kleuren gemakkelijk vindt. Heb je een garagepoort die geschilderd is in een bepaalde RAL kleur? Dan kan je eenvoudig verf in diezelfde kleur laten maken en bijvoorbeeld ook de omlijsting van je garage in de desbetreffende kleur schilderen.

Kleuradvies

RAL kleuren om van te dromen

Wie moeite heeft met het kiezen van de juiste kleur(en) voor z’n interieur kan beroep doen op de kleurentool. Hiermee kan je jouw huiskamers bekijken in elke kleur die je maar wil. Zo zie je alvast welke kleuren welk effect in jouw kamer creëren. Voor persoonlijk kleuradvies kan je ook een afspraken maken met de kleurencoach.