Tasso glasvezelbehang verwijderen

Ben je de structuur van je tasso papier beu? Tasso glasvezelbehang verwijderen is niet evident. De kans is groot dat je het pleisterwerk (of de gipsplaten) van je muur beschadigt. Behangafstomers, afweekmiddelen, perforeerrollen, enz. hebben hier weinig nut. Vaak blijven er ook harde lijmresten achter op de muur.

Tasso glasvezelbehang verwijderen: alternatieven

Er zijn echter twee manieren om de tasso structuur toch weg te werken. Eéntje is werken met renovatievlies en een andere manier is uitplamuren. De eerste is de makkelijkste. Plamuren vereist enige handigheid en ervaring.

Tasso structuur wegwerken met renovatievlies

Met renovatievlies kan je de structuur van tasso glasvezelbehang uitvlakken. Renovatievlies bestaat in verschillende diktes, naargelang de mate van structuur die je wenst te verdoezelen. Bij fijne types glasvezelbehang kan je ervoor kiezen deze te overkleven met Variovlies R300. Dit is een renovatievlies van 2mm dik. Het wordt stotend gekleefd en kan rechtstreeks overschilderd worden. Vraag in je colora-winkel welk Renovatievlies best geschikt is voor jou situatie.

Tasso structuur uitplamuren

De tweede manier, uitvlakken van de structuur met plamuur, vraagt iets meer vaardigheid. Let wel, niet elk type plamuur is geschikt om toe te passen op verf. Plamueren die hier wel in aanmerking voor komen zijn: Aguaplast Universal Pro, Aguaplast Universal Mix, Dalapro Façade, Ardex P82 + Ardex 828.

Read more about:
glasvezelbehang

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Tasso glasvezelbehang verwijderen

Staelens

Beste

Wij hebben exact het vliesbehang aan de muren van op de foto met ondertussen 2 lagen verf over denk ik. Welk renovatievlies dienen we te gebruiken of gaat dit niet lukken?

Vriendelijke groeten
Marisa

Hoi Marisa

Er bestaan verschillende soorten renovatievlies die ervoor zorgen dat de tasso weggewerkt wordt. Welk renovatievlies je nodig hebt zal afhangen van het type tasso dat er nu op de muur hangt. Op de foto staat er een type tasso dat je veel aantreft. De tekening van de tasso bestaat in verschillende groottes. Ik zou aanraden eens langs te gaan in jouw colora-winkel. Zij kunnen u dan adviseren. Zij hebben een stalenboek en kunnen dan samen met u kijken welk vlies geschikt is.
Groeten,
Sam van colora.

Jouw reactie
  • * Verplichte velden