Tips voor het schilderen van je binnenmuren

Wil je graag je muren een nieuw kleurtje geven? Ben je nog op zoek naar inspiratie of antwoorden op je vragen over kleurkeuze, aanpak en afwerking? Lees dan snel onze tips voor het schilderen van je binnenmuren.

Met de kleur en afwerking van je muren kun je duizend-en-één kanten op. Wil je lichte, donkere of juist felle kleuren? Of ga je voor een ‘special effect’ op de wand? Wij zetten graag enkele tips voor het schilderen van je binnenmuren voor je op een rijtje.

Tipt voor het schilderen van je binnenmuren

Ready? Set, go!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je voor het eerst schildert, kun je weleens een beginnersfoutje maken: niet afplakken met tape, geen primer gebruiken... Onder het motto ‘een gewaarschuwd klusser telt voor twee’ lees je hier de vijf meest gemaakte fouten bij het schilderen van binnenmuren.

Kleur kiezen

Tijd voor het echte werk! Maar hoe kies je nu de juiste kleur voor je muur?

  • Lichte kleuren weerkaatsen het licht, waardoor je ruimte heel wat groter lijkt. Een klassieker als off-white is altijd een schot in de roos, maar andere koele tinten, zoals blauw of groen, kunnen ook voor een mooi effect zorgen. Klik hier voor nog meer tips om je ruimte voor het oog te vergroten met lichte kleuren.

  • Donkere kleuren zorgen eerder voor een warme en gezellige uitstraling. Je maakt er grote ruimtes knusser mee en creëert een rustgevoel in huis. Wil je nog meer lezen over het gebruik van donkere kleuren? Ga dan naar de volgende blog.

  • Heb je eerder een dynamisch en kleurrijk interieur in gedachten? Gebruik dan een spannende accentkleur als eyecatcher in de keuken of een felle muur in de kinderkamer. Op de volgende pagina lees je hoe je dat het best aanpakt.

Wil je, voordat je aan de slag gaat, zien hoe een bepaalde kleur op je muur staat? De kleurentool to the rescue! Deze tool is een handig hulpmiddel om de keuze voor kleuren in je huis te vergemakkelijken. Upload een foto van de kamer die je wilt schilderen en probeer zoveel kleuren als je maar wilt.

Twijfel je toch nog over de kleuren, schakel dan het advies van een expert in. Onze colora coach helpt je graag met kleuradvies op maat.

Tips voor het schilderen van je binnenmuren

Een special touch

Tot slot zetten we nog graag een paar ‘speciaaltjes’ voor de afwerking in de kijker. Voor een unieke decoratie van de babykamer bijvoorbeeld, kun je een sjabloon gebruiken. Bevestig de sjabloon aan de muur en schilder het netjes in. Hier vind je een handig stappenplan. Ben je in een creatieve bui? Vanaf nu kun je je ideeën kwijt op de muren! Lees in de blog ‘5 creatieve tips’ hoe dat kan. En geen paniek, de schrijfsels kun je achteraf gemakkelijk weer verwijderen.

 

 

Klaar voor de start met deze tips voor het schilderen van je binnenmuren? Ben je nog niet helemaal zeker van je kleurkeuze? Vraag advies aan onze kleurexperts in je dichtstbijzijnde colora winkel. We helpen je graag bij het selecteren van de kleuren en het juiste materiaal.

Reacties op:

Tips voor het schilderen van je binnenmuren

Jouw reactie
  • * Verplichte velden