Tuinhuizen tussen het groen

Droom jij ook van een origineel tuinhuis? Ze bestaan in allerlei verschillende vormen, materialen, maten en kleuren. Wat dacht je van een boomhut, een tuinhuis gemaakt van paletten of bekleed met spiegels? Zelfs containers en caravans die niet meer rondreizen, krijgen een tweede leven als tuinhuis! Je bedenkt het maar, alles is mogelijk

Voor ieder wat wils

Een tuinhuis is leuk voor jong en oud. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij op zoek bent naar een tuinhuis. De buitenkant is de blikvanger in je tuin, maar vergeet ook de binnenkant niet! Een tuinhuis kan zo veel meer zijn dan een saaie schuur voor je gereedschap, tuinmeubelen of fietsen. Je kan jouw tuinhuis inrichten zoals jij dat wil! Een kantoor in je eigen tuin, ideaal voor thuiswerkers die rustig willen werken zonder gestoord te worden! Of heb je groene vingers en hou je van tuinieren? Dan is een tuinhuis waar je jouw planten kunt verpotten en al jouw gereedschap kunt opbergen op een leuke en handige manier, echt iets voor jou. Wil jij je tuinhuis gebruiken om even tot rust te komen? Dan richt je deze best gezellig in met een comfortabele bank of hangmat om heerlijk te relaxen. Geen logeerkamer in huis? Een knus gastenverblijf in de tuin is pure luxe. Of een sprookjeshuis voor de kinderen tussen het groen is een droom van elk kind. Kortom, alles is mogelijk in de tuin!

Tuinhuizen tussen het groen

Welke afwerking

Houten tuinhuizen komen het vaakst voor, omdat ze een natuurlijke sfeer geven. Je kan er ook alle kanten mee uit. Dekkend schilderen in een opvallende kleur die afsteekt tegen al het groen in je tuin, een strak tuinhuis in een off black die bijna lijkt te verdwijnen tussen de struiken of mag het wat gekker en durf je strepen, bollen of camouflagevlekken aan? Het meest strakke is om de kleur van het tuinhuis door te trekken op ramen en deuren. Hou je meer van een landelijke sfeer, dan kies je beter niet te fel en scoren de vergrijsde tinten goed. In dit geval past het vaak beter om ramen, deuren en eventuele luiken wel te accentueren in een bijhorende tint . De perfecte harmonie met je woonhuis bekom je door het tuinhuis te gaan verven in dezelfde kleurtinten als de gevel van je woning. Bij bakstenen woningen creëer je dan weer harmonie door je tuinhuis te verven in dezelfde kleur van de ramen of deuren van je huis. Een houten tuinhuis vraagt wel wat onderhoud. Een goede voorbereiding van het schilderwerk is dan ook noodzakelijk om jarenlang plezier van je tuinhuis te hebben. Laat je het houten tuinhuis liever zo naturel mogelijk zodat het volledig in de natuur opgaat? Ook dan is een behandeling van het hout belangrijk! Een volledig transparante bescherming van het hout kan perfect in harmonie met de houten ramen van de woning worden gebracht. Transparante houtverdelingsproducten zijn immers verkrijgbaar in verschillende houtkleuren. Kies je voor kleur, maar zou je graag het hout nog zichtbaar laten? Ook dat kan met een halfdekkend verfsysteem. Vraag gerust raad aan je colora-uitbater!

Tuinhuizen tussen het groen 

Aan de slag

Een tuinhuis kan je kant-en-klaar kopen, maar het meest originele exemplaar bekom je door deze zelf te (laten) maken. Wil je graag een tuinhuis op maat? Bekijk eens wat voorbeelden op Pinterest, Google of YouTube en laat je inspireren! Stel jezelf een aantal vragen. Waarvoor zal het tuinhuis gaan dienen? Welke stijl past het best bij je tuin? Modern en strak of eerder een romantische cottagestijl? Wil je een plat dak of een puntdak? Waar wil je de deur hebben en de ramen? Moet het tuinhuis bij de woning passen, of mag het iets totaal anders zijn? Aan de hand van jouw schets kan je een ontwerp laten maken, zodat jij straks je droom tuinhuis krijgt.

Handige Harry’s onder ons doen het zelf en timmeren een boomhut in mekaar, pimpen een afgedankte caravan tot speelhuis voor de kinderen of maken van een metalen container een droom van een gastenverblijf!

Tuinhuizen tussen het groen

Conclusie

Naast alle mogelijkheden is zo’n tuinhuis natuurlijk een mooie aanwinst voor je woning. Zo geniet je nog meer van je tuin en dient zo’n ruimte natuurlijk als extra vierkante meters die je bij je huis kan optellen!

Reacties op:

Tuinhuizen tussen het groen

geerts Vicky

Mag ik vragen welk soort groen op het tuinhuis
is geschilderd?

Laura van colora

Dag Vicky,

Het tuinhuis werd geschilderd in Green Leaf met code WE M57 van de We Are Colour collection.

Groeten,
Laura van colora

Jouw reactie
  • * Verplichte velden