Verfkleuren kiezen: Scandinavische tinten

Verfkleuren kiezen is leuk, maar het kan ook een moeilijke opgave zijn om tussen al die kleuren de perfecte kleur voor jouw interieur te vinden. Daarom gaan enkele trendwatchers elk jaar weer op zoek naar de meest trendy kleuren van het moment. Scandinavische tinten zijn vandaag bijvoorbeeld erg hip!

Scandinavische verfkleuren

Een Scandinavisch interieur voelt vanwege de gebruikte ruwe en natuurlijke materialen warm aan, hoewel lichte kleurtinten de overhand nemen. Off whites zie je dan ook vaak terugkomen, meestal in combinatie met natuurlijke kleuren zoals zacht groen of licht vergrijsd blauw. Hiermee creëer je een eenvoudige, maar tijdloze look. Deze lichte basiskleuren matchen ook perfect bij verfaccenten in felle kleuren zoals knalgeel, rood of fluoroze.

Daarnaast zijn vergrijsde pastelkleuren erg populair in Scandinavisch ingerichte ruimtes. Deze pastels zijn allesbehalve saai en verwijzen naar enkele maatschappelijke waarden waar we vandaag weer belang aan hechten, zoals eerlijkheid en transparantie.

Ten slotte worden er vaak structuurverven gebruikt om het ruwe en stoere kantje van Scandinavië te benadrukken. Ook met structuurbehang kan je dit effect bereiken.

Natuurlijk Scandinavisch

Verfkleuren kiezen: Scandinavische tinten

In een Scandinavisch interieur wordt alles wat artificieel is vermeden. Natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, jute, linnen en keramiek staan centraal. Blond hout is erg populair, evenals andere ecologische houtsoorten, zoals steigerhout. Ruwe, verweerde meubelstukken worden op een creatieve manier gerecupereerd. Ook papier en karton worden op een originele manier hergebruikt. Een wollen poef, een fijne plaid en veel kussens brengen een gezellige sfeer in huis. Lederen accessoires zorgen dan weer voor een stoer en pittig accent.

Verfkleuren kiezen: Scandinavische tinten

Veel lichtinval

Omdat er in de Scandinavische landen weinig natuurlijk daglicht binnenvalt tijdens de wintermaanden, wordt het interieur niet alleen in lichte kleuren geverfd, maar houdt men eveneens rekening met alles wat met lichtinval te maken heeft. Dat betekent veel grote ramen, lichte materialen en lichte gordijnen. De juiste verlichting is eveneens belangrijk. Lampen met dimlicht zijn ook ideaal om voor de juiste sfeer te zorgen.

Reacties op:

Verfkleuren kiezen: Scandinavische tinten

Jouw reactie
  • * Verplichte velden