Vochtige muren verven

Vochtige bakstenen muren verven is vaak om problemen vragen.

Afbladderende verf komt bijvoorbeeld dikwijls voor als gevolg van te vochtige muren. Vochtige muren verven is echter wel mogelijk, op voorwaarde dat je eerst de oorzaak van het vochtprobleem achterhaalt.

Permanent vochtige muren

Bij permanent vochtige muren is vocht eigen aan de constructie. Typische voorbeelden van permanent vochtige muren zijn: muren van kelders of garages, losstaande muurtjes, schoorstenen of gemetste bloembakken.

Vochtige muren verven

Als je specifieke verven gebruikt en de ondergrond is vorstbestendig, kan je vochtige (of natte) bakstenen muren verven in elke kleur die je wil. Daarvoor gebruik je een grondlaag Epofix en vervolgens werk je af met Coating M30. Vraag altijd eerst advies in de verfwinkel in je buurt. Zo ben je er zeker van dat je de juiste producten gebruikt en afbladderende verf vermijdt.

Tijdelijke vochtproblemen

Het kan ook zijn dat muren tijdelijk te veel vocht bevatten om te kunnen verven. Denk maar aan nieuwbouw of onbeschilderde bakstenen muren tijdens de natte of koude seizoenen. In deze gevallen wacht je best met verven tot het vochtprobleem weg is. Tijdelijke vochtproblemen verdwijnen immers vanzelf en de vochttoestand van de ondergrond is bepalend voor de levensduur van de verf.

Vocht door uitvoeringsfouten of schade

Indien het vochtprobleem wordt veroorzaakt door constructiefouten of schade aan bouwmaterialen, zorg dan altijd eerst voor de nodige herstellingen vooraleer je begint met verven op vochtige muren. Zo niet, blijft het vochtprobleem aanwezig en is afbladderende verf het gevolg.

Deze producten heb je nodig om te slagen

Epofix
  • fixerende grondlaag

  • verpoederde, poreuze of vochtige ondergrond

  • watergedragen

Vanaf 13,46 € voor 0.25 L

Detail

Reacties op:

Vochtige muren verven

Jouw reactie
  • * Verplichte velden