Zomerse pastelkleuren voor een interieur met Caribisch karakter

Pastelkleuren zijn de laatste jaren weer helemaal in en hebben hun plekje in onze interieurs heroverd. Ontdek hoe je met pastelkleuren een heerlijk zomers interieur ontwerpt dat zo zou thuishoren op de Caraïbische eilanden.

Wat zijn pastelkleuren?

Zomerse pastelkleuren voor een interieur met Caribisch karakter

Pastelkleuren bestaan uit een basis van zuiver wit dat gekleurd wordt met één van de primaire kleuren, zodat een lichtere kalkversie van de oorspronkelijke kleurpigmenten ontstaat. Door de hoeveelheid kleurpigment in de witte basisverf te variëren, ontstaat een hele reeks schakeringen van dezelfde kleur. De aanwezigheid van het wit voorkomt echter dat de intensiteit van de kleur te overheersend wordt.

Pastelkleuren in je interieur: een knipoog naar de Caraïben

Lichte pastelkleuren worden meestal gebruikt als sfeervolle achtergrond. Klassieke, lichte pasteltinten zoals schelp roze, amandelgroen, lila, primula geel en poederblauw zijn de ideale achtergrondkleuren voor een fris en rustig interieur. Aangezien pastelkleuren rustige kleuren zijn, kan je verschillende muren in dezelfde ruimte perfect in diverse tinten van één pastelkleur verven.

Zomerse pastelkleuren voor een interieur met Caribisch karakter

Als je daarentegen intensere pasteltinten of lichte pasteltinten in combinatie met zwart of aardtinten gebruikt, zullen pastelkleuren zich ontwikkelen als een waardevolle accentkleur en geven ze extra pit aan je interieur. Zonnige pasteltinten zoals intens oranje, banaangeel, aquamarijnblauw en olijfgroen versterken de band van de pastelkleuren met Caribische oorden en doen denken aan eindeloze zandstranden, palmbomen en helder zeewater.

De cupcake trend: pastelkleuren combineren met fluo

De cupcake kleurentrend is een kleurenpalet met poederachtige pasteltinten en fluorescerende accenten dat je interieur een zoete, snoepjesachtige uitstraling geeft. Door de combinatie met fluo kleuren zijn de pastelkleuren niet alleen zacht, maar ook pittig en fris. Je creëert een vrolijke woonsfeer met een uitgesproken exotisch en nostaligisch karakter.

Zomerse pastelkleuren voor een interieur met Caribisch karakter

De cupcake kleurentrend in je interieur integreren is trouwens zeer eenvoudig. Vervang alle naturelkleuren door pastelkleuren, voeg enkele fluo accenten toe en je kamers krijgen meteen een zoete uitstraling. Enkel de kleur van licht hout blijft als naturel bewaard. De basis van de kamers worden wit geverfd om het ruimtelijk effect te bewaren, maar verder staat de hele kamer in de betekenis van vrolijke, zonnige kleuren. Bovendien zorgt de combinatie van felle kleuren en pastelkleuren voor een zoete dynamiek, wat een positieve invloed heeft op het humeur!

Reacties op:

Zomerse pastelkleuren voor een interieur met Caribisch karakter

Jouw reactie
  • * Verplichte velden