Gevel schilderen

Is je gevel aan een opknapbeurt toe? Je gevel schilderen met kwaliteitsverf maakt de klus een pak aangenamer én het resultaat mooier. Met praktische tips en een goede voorbereiding kom je er wel.

Je gevel verven? Met onze verftips helpen we je op weg

Kleur kiezen

Maak van je woning een compleet plaatje door de verfkleuren van je gevel af te stemmen op de kleuren van je interieur. Laat je hierbij inspireren door kleurcombinaties in jouw omgeving. Maar let bij het kiezen van kleur wel op de oriëntatie van je woning:

 • Met een lichte gevelkleur zit je altijd goed, zowel aan de noordkant als aan de zonnekant. En het doet je woning hoger lijken. Tip: vermijd spierwit omwille van het verblindend effect.
 • Ga je voor 2 kleuren, schilder dan het donkerste kleur onderaan.
 • Je gevel volledig in een donker kleur schilderen tekent mooi af tegen wat groen in je voortuin en valt op door z’n soberheid.
 • Ben je stiekem toch meer fan van de authentieke baksteen? Bescherm je gevel dan door het kleurloos te behandelen en behoud de oorspronkelijke structuur.

Je gevel schilderen met kwaliteitsverf

Je woning vraagt een duurzame afwerking voor een jarenlange bescherming tegen regen, zon en uitlaatgassen. Met kwaliteitsverf van BOSS paints kan je op je 2 oren slapen. Of je nu kiest voor een klassieke oplossing of kaleiverf. Vraag technisch advies aan huis, laat je buitenmuren inspecteren en ontvang een op maat gemaakt technisch rapport. Leef je onze verftips na, dan geniet je van 10 jaar gevel garantie!

De juiste verf voor de juiste ondergrond

Voordat je begint met je gevel schilderen is een goede inspectie van de ondergrond een absolute must. Zijn de muren vochtig? Is het voegwerk aan vervanging toe? Zijn de huidige verflagen nog in goede staat? De huidige staat van je gevel bepaalt welke verf je best gebruikt.

 • Zijn de muren droog en in goede staat? Dan kan je kiezen tussen tal van verven en is de keuze van je verf vooral gebaseerd op smaak.
 • Zijn de muren vochtig dan is Coating M30 een goede oplossing. Hoe vochtig je muur ook is, de verf is gemakkelijk aan te brengen in alle lichte kleuren.

Iedere gevel is uniek en vraagt een unieke oplossing. Laat bij twijfel je adviseren door een technisch adviseur in de winkel of bij je thuis.

Verftips bij het echte schilderwerk

Je gevel schilderen hangt onlosmakelijk vast aan de juiste weersomstandigheden. We zetten ze hier even op een rijtje:

 • Bij een temperatuur lager dan 5°C droogt verf helemaal niet meer. Probeer dus een minimumtemperatuur van 10°C aan te houden.
 • Schilderen in volle zon is niet optimaal omdat de verf dan te snel droogt met als gevolg dat verwerking moeilijker wordt. Dit kun je eventueel verhelpen door een dekzeil te voorzien.
 • Tijdens de dag kan de luchtvochtigheid schommelen. Zie je dat alles buiten begint op te drogen, dan is de luchtvochtigheid aan het dalen en kan je schilderwerken plannen.
 • Is er te veel wind, dan droogt de verf te snel, wat het verwerken bemoeilijkt.

Bekijk ons blogbericht voor extra verftips!

Meer weetjes bij het verven van je gevel

Je gevel schilderen? Wat heb je nodig?

Verfproducten

Welke verf je kiest voor het schilderen van je gevel hangt sterk af van de staat van je ondergrond: intacte verflagen, vochtig, barsten in cementpleister,.. Vraag advies in een colora in jouw buurt. Bekijk alle verven >

 1. Pastime

  Pastime

  Gekorrelde gevelverf met kalei-uitzicht.

  Vanaf 59,97 € voor 2,5 L

  Bekijk detail

 2. Rainblock Gel

  Rainblock Gel

  Kleurloze watergedragen beschermingsgel om buitenmuren waterafstotend te maken.

  Vanaf 43,54 € voor 1 L

  Bekijk detail

 3. Sublimat

  Sublimat

  Matte duurzame gevelverf.

  Vanaf 34,35 € voor 1 L

  Bekijk detail

Verfbenodigdheden

Bespaar bij het schilderen van je gevel met kwaliteitsverf niet op gereedschap. Zo bekom je een nog mooier resultaat en wordt het schilderen aangenamer. Ontdek alle verfbenodigdheden >

 1. Renokit

  Renokit

  Niet krimpende en overschilderbare voegkit voor buiten.

  Vanaf 9,23 €

  Bekijk detail

 2. Façaderol

  Façaderol

  Vanaf 7,30 €

  Bekijk detail

 3. Boss Tape & Relax Green

  Boss Tape & Relax Green

  Zeer sterk klevende tape voor ruwe en poreuze ondergronden zoals baksteenmetselwerk.

  Vanaf 8,24 €

  Bekijk detail

 4. Opti Afdekkarton

  Opti Afdekkarton

  Bescherm je vloeren met dubbelzijdig PE-gecoat protectiekarton.

  Vanaf 28,86 €

  Bekijk detail

Inspiratie en ideeën voor je gevel

Niks geeft je woning zo snel een frisse, nieuwe look als een geverfde gevel. Maar hoe kies je nu de geschikte kleur. Welke uitstraling wil je aan de gevel geven? En wat met het schrijnwerk? Vind hier alvast een paar ideetjes.

Hulp nodig? Geniet van persoonlijk advies bij jouw thuis of in de winkel

Krijg kleuradvies

Je gevel schilderen doe je niet elk jaar. De kleur die je kiest gaat dan ook voor een lange tijd mee. Maar welke kleur past bij de rest van je woning? Onze colora coaches helpen je graag bij je kleurkeuze. Kom langs in de winkel of vraag kleuradvies aan huis.

Ja, ik wil kleuradvies >

Je gevel schilderen? Krijg technisch advies

Hoe je je gevel aanpakt, hangt sterk af van de staat van je ondergrond. Vochtige muren? Barsten in het voegwerk? Kom met je technische vragen langs bij colora. De coaches geven je advies en verftips om aan de slag te gaan. In de winkel of zelfs bij jou thuis.

Ja, ik wil technisch advies >

Kijk hoe het moet

Een goede voorbereiding en weten waar je aan begint garandeert een duurzamer resultaat. Met extra verftips ga je aan de slag als een echte professional. Bekijk onze video’s over buitenmuren schilderen voor extra tips en advies.

Ja, ik wil tips >

Je gevel verven of kaleien?

Je gevel is dringend aan een opknapbeurt nodig. Dan heb je 2 opties: je gevel schilderen of kaleien. Een gevel in buitenmuurverf oogt modern en kan in een matte of glanzende afwerking. Kaleiverven geven je gevel dan weer een authentiek effect zonder de oorspronkelijke structuur van de gevel te verliezen. Ze dienen bovendien als beschermingslaag voor je gevel tegen gure weersomstandigheden. Wat je met je gevel van plan bent, hangt sterk af van de staat van je ondergrond. Bekijk onze sectie veel gestelde vragen onderaan de doe-het-zelf-pagina buitenmuren verven en misschien vind je een antwoord op jouw vraag.

Vergeet je buitenschrijnwerk niet

Je gevel schilderen is onlosmakelijk verbonden aan een goede schilderbeurt van je buitenschrijnwerk. Ramen en deuren buiten vragen immers een goede bescherming tegen regen en wind. En daar heb je kwaliteitsverf voor. De buitenlakken van BOSS paints zijn elastisch, kleurvast en UV-bestendig. Ideaal voor houten buitenschrijnwerk. Tip: Schilder eerst je schrijnwerk en dan pas de muren. Ramen en deuren kan je makkelijker afplakken. Kan je nog wat tips gebruiken? Houd onze workshops van colora in de gaten. Schrijf je in voor een van de workshops gevel schilderen en krijg allerlei praktische verftips.

TOP