Verfborstels

Resultaten 1 tot 24 van 25 in totaal

Pagina:

Resultaten 1 tot 24 van 25 in totaal

Pagina:

Ben je op zoek naar de juiste verfborstel of verfkwast om je schilderklus uit te voeren?

De juiste verfborstel voor je klus kiezen is niet altijd makkelijk. Want het aanbod is groot. Verfborstels vind je niet enkel voor zeer verschillende toepassingen, je vindt ze ook in alle kwaliteiten. Van verfborstels voor het ruwere werk tot een schilderborstel of penseel om heel precies mee af te werken. Van heel professionele verfborstels tot heel budgetvriendelijke wegwerpkwasten. Bij colora vind je het allemaal. Maar we helpen je graag een handje bij je keuze.

Schilderborstel voor watergedragen verf of solventgedragen verf?

Zorg dat je een schilderborstel gebruikt die geschikt is voor de verf die je gaat gebruiken. Ga je met synthetische of solventgedragen lakverf aan de slag? Kies dan bijvoorbeeld voor de Diamond Classic of de Serie 245. Die hebben natuurlijke haren, ideaal voor solventverf. De ronde variant is bovendien opgebonden. Zo verliest hij minder snel haren. Een voordeliger alternatief? Dan kan je voor de allrounder Serie 222 schildersborstel kiezen. Voor watergedragen lakken zijn de Cormix, de Aqua Master en de Platinum Aqua assortimenten een prima keuze.

Standaard houtwerk of buitenmuren? Wanneer een ronde verfborstel, platte verfkwast of een blokborstel?

Drie verschillende soorten verfborstels met drie verschillende toepassingen. De grootste verfborstel, de blokborstel (ook wel blokwitter genoemd) wordt gebruikt om grote oppervlakken te bestrijken. De borstel kan erg veel verf opnemen en is


hierdoor uiterst geschikt voor ruwe ondergronden, zoals buitenmuren. De lange haren van de blokkwast zorgen voor een goede verspreiding van de verf in het steenwerk. De blokkwast is ook geschikt om te lijmen. De klassieke platte verfkwast is een allrounder. Een geschikte verfborstel voor houtwerk of maar ook voor muurranden. Hoe groter het oppervlak, hoe groter je kan gaan met het formaat van de verfborstel. Toch raden we voor het beitsen een beitsborstel aan met orelmengeling. De ronde verfborstel is geschikt voor het fijnere schilderwerk, zoals het verven van deurlijsten of ramen met lakverf. De opgebonden exemplaren ga je voor een uiterst glad eindresultaat.

Precisiewerk of radiatoren schilderen?

Nog preciezer werken met lakverf? Dan is Serie 192 met punt een goed idee. Voor retouches of fijne aflijning kies je best een penseel. De Eterna platte penselen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor het ultrascherpe precisiewerk raden we de Anza Precision Pro. Het driehoekige penseel laat je toe om haarfijn af te werken tot in de kleinste hoekjes. Met de radiatorkwast kan je makkelijk radiatoren schilderen. Doordat de verfkwast in een hoek staat, kan je makkelijk bij de binnenkant en zorg je voor een mooi egaal eindresultaat.

Beitsen, oliën of vernissen?

Wil je hout oliën of vernissen? Dan is de retailkwast hiervoor een degelijke schildersborstel. Ga je beitsen? Kies dan voor een beitsborstel. De beste optie is hier de Serie 239 met een mengeling van orelhaar en Chinees varkenshaar. De goeie verfopname en -afgave van de beitsborstel zorgen ervoor dat je klus vooruitgaat!
Klik op de links om meer te weten over beitsen, verven van deuren of gevelschilderen?

TOP