Afwasbare verf

20 resultaten

20 resultaten

Op zoek naar de juiste muurverf of plafondverf? Enkele tips

Muurverf kopen doe je beter niet onbezonnen. Want voor elke toepassing op muren binnen bestaat een geschikte muurverf. Bij colora ben je alvast al zeker van heel kwalitatieve en duurzame muurverf en plafondverf.
Maar hoe kies je nu de beste verf voor binnen?

Welke ruimtes of oppervlakken wil je schilderen?

De meest cruciale muren zijn badkamer- en keukenmuren. Hier is je muurverf vaak onderhevig aan vocht en vuil. Ook in speelruimtes kies je beter een goed afwasbare verf als muurverf. Glanzende muurverf kan je het makkelijkste afwassen. Als plafondverf wordt dan weer vaker voor matte muurverf gekozen. Want plafondverf raak je zelden of nooit aan. Bovendien verdoezelt matte muurverf kleine oneffenheden, ideaal voor een strak plafond dus. Voor leefruimtes en slaapkamers is halfmatte en zijdeglanzende muurverf dan weer een prima keuze.

Op zoek naar de beste afwasbare muurverf?

Wordt je muur sowieso geteisterd door vuil? Dan vermijd je beter matte muurverf. Bij goedkopere matte verven zal de poreuze verffilm snel aangetast zijn. En zelfs de meest kwalitatieve muurverf zal uiteindelijk gaan opglanzen door het vele reinigen. Bolatex is hier een slimme keuze als muurverf: een zijdeglanzende acrylaatverf voor muren binnen. Zoek je de allerbeste oplossing? Ga dan voor Hybride Wall PU, een muurlak. Een combinatie van een perfect afwasbare verffilm met een oogverblindend strak eindresultaat. Dit technologische hoogstandje voor hout én muren heeft als voordeel is dat je egaal kan doorschilderen op muren en deuren of kasten, voor een ongeziene kleurjuistheid. Een aanrader voor minimalistische interieurs.

Trendy muurverf kleuren of liever witte muurverf?

Witte muurverf zorgt voor veel lichtweerkaatsing. Dat geeft een open gevoel. Maar ga je muurverf kopen, onthoud dan dat er meer is dan witte muurverf alleen! Een kleuraccent kan warmte uitstralen. Maar het kan ook je kamer levendig maken of een verrassend perspectief geven. Wees zeker niet bang om de klassieke witte muurverf te gaan combineren met wat kleur. Laat je helemaal gaan met onze kleurenkiezer. Kleuradvies aan huis nodig? Boek hier je colora coach.

Mag het iets meer zijn?

Al gehoord van decoratieve technieken of structuurverf? Dat zijn muurverven met een uniek sfeereffect. Van een authentieke look tot korrel- en streepeffecten. Met structuurverf werk je je muur perfect af op maat van je interieurstijl. Bij colora vind je structuurverf voor elke stijl. En met onze specifieke stappenplannen voor het schilderen met structuurverf helpen we je ook graag met elke techniek op weg. Dankzij onze Decofinish muurvernis zorg je voor een stevige beschermlaag. Met muurvernis bescherm je deco’s en je werkt af volgens jouw stijl: van ultramatte muurvernis tot glanzende muurvernis.

Wat extra fun op je muurverf

De leukste eyecatchers bij je muurverf? Muurstickers, natuurlijk! Ze bestaan in alle vormen en formaten, van vinyl tot textiel. Die laatste zijn herkleefbaar. Zo speel je ermee zonder je muurverf of plafondverf aan te tasten. Muurstickers zijn niet enkel een must-have voor hedendaagse kinderkamers. Ze zijn bijvoorbeeld ook superleuke sfeerbrengers voor je keuken. Ontdek hier onze leuke Wall Mania collectie.

TOP