Bordverf hoeft niet schools of saai te zijn

Wie denkt dat bordverf saai is en alleen maar dient voor schoolborden moet dringend zijn mening herzien. Bordverf is immers een uiterst leuke manier om een verloren hoekje in huis praktisch in te richten en op te vrolijken, zowel voor de kids als voor volwassenen. We geven je graag een aantal tips en tricks mee.

Bordverf is te verkrijgen in tal van donkere kleuren, in kwart liters voor de standaardkleuren en halve liters voor specifieke kleuren naar wens. Met een halve liter kan je zo’n 2,5 m² afwerken in 2 lagen. 

Eigenlijk is bordverf een lakverf op solventbasis, waardoor het oppervlak krasvast, gemakkelijk te reinigen en goed waterbestendig is. Het is vrij mat van uitzicht en weerspiegelt het licht niet. Je kan bordverf op alle mogelijke oppervlakken gebruiken waar je met krijt op wilt schrijven: muren, deuren, kasten, tafels, banken, … zelfs in de badkamer.

Bordenverf colora

Bordverf in 5 stappen

Colora bordenverf

Wil je aan de slag met bordverf bij jou thuis? Dan hebben wij een stappenplan voorbereid dat je op weg zal helpen naar een perfect resultaat.

  1. Start met een effen ondergrond want schrijven met krijt op een ondergrond met structuur is moeilijk.
  2. Gebruik de juiste primer voor een goede aanhechting van de bordverf op de ondergrond.
  3. Voor een optimaal gebruik en mooie afwerking breng je best twee lagen bordverf aan.
  4. Laat de verf zeker een week uitharden vooraleer je er begint op te schrijven.
  5. Koop kwalitatieve krijtjes die voldoende krijt afgeven en waar je dus niet té hard moet op drukken. Was het krijt weg met een zachte spons en voldoende water. 

Creatief met bordverf

Als afsluiter gooien we graag wat ideetjes op je bord om deze verf creatief in je interieur te integreren.

  • Schilder een stuk van de muur (de grootte van een schilderij) en hang daarrond een mooie kaderlijst of lijn het bordvlak af met een andere kleur.

  • Gebruik bordverf in combinatie met magneetverf of magneetvlies en hang er leuke magneten op of werk het bord af met kleurrijke muurstickers.

  • Voor mensen die gemakkelijk iets vergeten hebben we een leuk geheugensteuntje. Je kan bordverf aanbrengen op je (keuken)kasten. Als de verf goed droog is, noteer je met krijt wat er zich allemaal achter de kastdeuren bevindt. Leuk om te zien maar vooral heel handig om alles snel terug te vinden.

  • Beschilder een glas met bordverf en creëer zo je eigen unieke glaswerk. Perfect voor jouw interieur of om als cadeautje te geven. Lees hier hoe je dat kan doen.

Wil je jouw interieur opvrolijken met een tof krijtbord of wil je de kids hun gang laten gaan op hun eigen bord? Koop dan hier de Colora bordverf of kom langs in één van onze winkels.

Bordenverf colora

Deze producten heb je nodig om te slagen

Reacties op:

Bordverf hoeft niet schools of saai te zijn

Jouw reactie
  • * Verplichte velden