Bordenverf: creatief en handig

In de verfcollectie van colora kan je zowat alle soorten verf vinden, ook bordenverf! Bordenverf doet je misschien meteen denken aan een schoolbord met de traditionele krijtjes, maar bordverf is ook erg geschikt om leuke, creatieve dingen mee te doen in huis.

Wat is bordenverf en hoe breng je het aan?

Bordenverf heeft een hoge dekkracht, is kras- en slijtvast, en heeft een matte afwerking. De bordenverf van colora is standaard verkrijgbaar in het zwart, maar je kan zowat elke donkere kleur laten maken met de kleurmengmachine. Een potje bordverf van 1/4 liter kost bij colora €8,83. Met 1/4 liter bordverf schilder je ongeveer één laag van 3m2.

Bordenverf: creatief & handig

 

Als je wil schilderen met bordenverf, is belangrijk dat je werkt op een gladde, propere ondergrond. Afhankelijk van de soort en toestand van de ondergrond, breng je een geschikte grondlaag aan. Voor het aanbrengen van de bordenverf gebruik je best een kwast of kortharige rol. De verf is stofdroog na 3 à 5 uur en kan bij kamertemperatuur overschilderd worden na 16 à 24 uur. Breng een tweede en eventueel een derde laag aan, laat de bordverf ongeveer 7 dagen drogen alvorens het te beschrijven, en klaar is kees.

Wat kan je zoal met bordenverf doen?

Bordenverf is vooral leuk in de keuken. De keuken is vaak een plaats waar het gezin samenkomt om te eten en te praten over de voorbije dag. De keuken is dus de ideale plaats om een muur of een klein oppervlak te beschilderen met bordenverf. Zo heb je bijvoorbeeld een memobord voor het hele gezin waarop iedereen belangrijke afspraken noteert, je kan er leuke kattebelletjes achterlaten, of al aan het boodschappenlijstje beginnen.

Uiteraard is bordverf ook een schitterend idee voor de kinderkamer. Kinderen vinden niets leuker dan op de muur te schrijven, en nu hebben ze een plekje waar dat ook mag! De creatievelingen onder ons kunnen leuke figuurtjes in bordenverf schilderen, voor een extra fantasierijke kinderkamer.

Bordenverf kan je echter niet enkel op de muur aanbrengen, je kan er ook leuke accessoires mee maken. Door bijvoorbeeld een oud of lelijk schilderij te overschilderen met bordenverf kan je het schilderij weer in de woonkamer hangen met een eigen, originele tekening. Mooie kaders kan je altijd in de kringloopwinkel vinden.

Tenslotte is bordverf ideaal voor de vergeetkoppen onder ons. Zo kan je opbergplaatsen overschrijven met wat ze inhouden en vergeet je nooit meer welke schatten er zoal in je kasten en lades opgeborgen zijn.

Deze producten heb je nodig om te slagen