Grondlagen

21 resultaten

21 resultaten

Grondverf en primers kopen bij colora

Een goeie grondverf kopen als je aan een verfklus begint is een uitstekend idee. Bij colora kan je altijd op het beste verfadvies en de topkwaliteit van BOSS paints rekenen. Voor elke verfklus vind je de beste primer verf voor een strak resultaat zonder strepen. Voor binnenmuren of het plafond zal je namelijk een andere primer nodig hebben dan voor hout of metaal.

Wat is een grondverf?

Een primer of grondverf is de basis voor alle schilderwerken. Deze eerste verflaag zorgt ervoor dat de eindlaag op je ondergrond goed hecht en niet na enige tijd gaat afbladderen. Ook zorgt een grondlaag ervoor dat een vervuilde ondergrond, zoals een opgedroogde vochtplek, geïsoleerd wordt en niet meer zichtbaar is door de verf.Waarom een primer van goede kwaliteit gebruiken?

Door een primer van kwaliteit te gebruiken verkrijg je een strak resultaat, bespaar je jezelf tijd én kosten. Bij colora staat je muur of ondergrond namelijk al volledig gedekt na 2 lagen.

 1. Je bespaart verf. Een ondergrond zuigt meestal verf op. Als je gaat schilderen op gipsplaat of mdf, dan zal een deel van de grondverf al in de ondergrond trekken. De opgedroogde primer verf sluit de ondergrond mooi af. Primer gaat het inzuigingseffect tegen bij de eindlaag en zorgt voor een mooi, egaal resultaat. En dat met slechts 1 eindlaag! Zo spaar je heel wat geld uit.
 2. Primer verbergt vlekken of vervuilde ondergronden. Opgedroogde vochtkringen, alcoholstift of andere vuile vlekken? Kies een goede, isolerende grondlaag en je verhindert dat je extra afwerkingslagen moet zetten.
 3. Geen aanzetten of verfbanden. Schilder je een muur zonder primer? Dan zullen er aanzetten en kleurschakeringen zichtbaar zijn door een ongelijk inzuigingseffect van de verf. Door eerst de ondergrond een laag grondverf te geven, krijg je een mooi en egaal resultaat.
 4. Bij colora kleuren we ook de primer aan in de gewenste kleur. Zo heb je minder lagen nodig voor een perfect gedekt eindresultaat. Bij colora heb je met 1 laag primer verf en 1 eindlaag al genoeg!

Welke primers bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten primers due kunnen ingedeeld worden volgens hun eigenschappen:

   

 1. Fixatieprimers:
 2. Een ondergrond kan verpoederd zijn. Als je er met je hand over wrijft, is je hand wit of korrelt de steen of verf wat af. Bij verpoederde ondergrond zal de verf niet goed vasthouden op de ondergrond. Daarom moet je eerst de ondergrond fixeren, zodat je probleemloos kan overschilderen.

 3. Isolatieprimers:
 4. Deze grondverf vermijdt ongelijkmatige inzuiging van de verf en zorgt ervoor dat vochtkringen of vuile vlekken niet door de eindlaag zichtbaar zijn.

 5. Hechtingsprimers:
 6. Ga je gladde oppervlakken, zoals tegels of keukenkasten schilderen? Kies dan voor een goede hechtingsprimer zodat de eindlaag mooi egaal gezet kan worden en kan hechten op de ondergrond.

 7. Primer en eindlaag in één
 8. Vermijd verfrestjes en gebruik een primer-en-eindlaag-in-één. Met dit éénpotsysteem hoef je geen aparte primer meer te kopen. De verf bevat genoeg primerkwaliteit om ongelijke inzuiging tegen te gaan en kleine vlekken te bedekken. Voor grotere fixatie- of isolatieproblemen kies je nog steeds voor een specifieke primer.

Daarnaast kunnen grondlagen ook volgens toepassing ingedeeld worden:

 1. Muurprimer voor binnen
 2. Primers voor gevels of buitenmuren
 3. Houtprimer voor binnen
 4. Houtprimer voor buiten
 5. Primers voor op metaal, aluminium of kunststof

Hulp nodig om de juiste primer te kiezen?

Elke primer heeft zijn specifieke eigenschappen en is geschikt voor bepaalde ondergronden. Dus hoe kies je de juiste primer voor jouw schilderwerken? Raadpleeg onze online verfwijzer waar je in enkele stappen de juiste verf vindt voor jouw schilderwerken. Ben je niet zeker? Dan kan je steeds terecht in een van onze colora-winkels voor technisch verfadvies op maat.

TOP