Bleu, je veux! De trendkleur blauw in je interieur

Blauw is al een tijdje erg in trek en is ook vandaag nog steeds één van de meest geliefde hedendaagse trendkleuren.  Blauw brengt rust in je interieur en past mooi bij warme materialen. Marine blauw, pastel blauw, Monaco blauw of Delfts blauw? Aan jou de keuze!

De kracht van blauw

Dat blauw zo’n populaire verfkleur is, zou te maken hebben met onze groeiende afhankelijkheid van water. Water wordt immers alsmaar schaarser en toch hebben we het voor heel wat dagelijkse bezigheden nodig. Blauw wordt daardoor een luxe kleur die onze interieurs verrijkt met een oase van rust. Uit onderzoek blijkt zelfs dat blauw de favoriete kleur is van de grote meerderheid van de bevolking.

Blauw, blauwer, blauwst

Bleu, je veux! De trendkleur blauw in je interieur

Blauw bestaat in zeer veel verschillende varianten, die een huiskamer elk op hun eigen manier karakter zullen geven. Met Monaco en marineblauw haal je bijvoorbeeld de sfeer van de kust in huis en kan je even wegdromen van witte stranden met hemelsblauw water. Vergrijsd blauw en pastels zijn dan weer ideaal voor een vintage interieur, terwijl nachtblauw en inktblauw intenser aanvoelen. Wil je het wat opgewekter en warmen, dan is turquoise een leuke optie.

De trendkleur blauw in je interieur

Blauw is een koude kleur en combineer je daarom over het algemeen best met warme materialen. Blauw is tevens een aanrader voor kamers die naar het westen gericht zijn. In noordelijk of oostelijk gelegen ruimtes worden koude kleuren zoals blauw immers versterkt, zodat de kamer kil en donker zou aanvoelen. Wil je blauw toch in een koude ruimte gebruiken, kies dan voor een warm blauw, zoals turquoise of petrol blauw.

Bleu, je veux! De trendkleur blauw in je interieur

Blauw komt als rustgevende kleur trouwens het best tot zijn recht in ruimtes waar ontspanning centraal staat, zoals in de slaapkamer of badkamer. In actieve ruimtes is blauw minder geschikt.

Reacties op:

Bleu, je veux! De trendkleur blauw in je interieur

Jouw reactie
  • * Verplichte velden