Topprim en Topsilk: Verf met het Europese Ecolabel

BOSS paints is al sinds jaar en dag bezig om de impact van haar verven op het milieu zo klein mogelijk te houden. Met Topprim en Topsilk kan je bovendien kiezen voor verven die het Europese Ecolabel dragen. Ze voldoen aan strenge eisen inzake milieu, gezondheid en kwaliteit. En daar zijn we best trots op!

Wat zijn Topprim en Topsilk?

Toprim is een matte isoleerlaag voor binnenmuren in pleisterwerk, baksteen, cement, beton, oude verflagen, … Topsilk is een halfmatte en makkelijk te reinigen afwerkingslaag. Beide verven zijn verkrijgbaar in alle kleuren in de colora-vestigingen. Zo kan je gemakkelijk de verf voor de grond- en de afwerkingslaag in dezelfde kleur aankopen. Beide verven hebben een hoge dekkingsgraad waardoor je slechts één grondlaag en één of twee afwerkingslagen nodig hebt. Dat bespaart je niet alleen een hoop verf – wat goed is voor het milieu -, maar ook een hoop tijd.

Topprim en Topsilk: milieuvriendelijke verf

Wie krijgt het Europese Ecolabel?

Het EU Ecolabel onderscheidt zich door naar de volledige cyclus van een product te kijken, vanaf het winnen en de selectie van de grondstoffen, via het productieproces, tot het moment waarop het product als afval wordt weggegooid. Producten die het EU Ecolabel dragen, zijn milieuvriendelijker, betrouwbaar, kwalitatief én zachter voor je gezondheid en krijgen het label pas na erg strenge selectiecriteria. Die criteria worden bovendien regelmatig herzien om in te spelen op de laatste innovaties:

  • De impact op mens en milieu moet verlaagd zijn. BOSS doet dit door grondstoffen te gebruiken die water en lucht minder belasten. Bovendien zijn alle verven van BOSS vrij van zware metalen en andere giftige stoffen. We hebben er ook voor gezorgd dat de hoeveelheid vrijkomende oplosmiddelen sterkt beperkt wordt. Deze stoffen zijn mede-verantwoordelijk voor het broeikaseffect, dus proberen we ze zoveel mogelijk te vermijden.
  • De producten moeten kwalitatief zijn. Het heeft geen zin om een milieuvriendelijk product te maken, waarmee je meerdere afwerkingslagen nodig hebt om hetzelfde effect te bekomen als met een andere verf. Topprim en Topsilk slagen met glans voor deze voorwaarde.
  • Onafhankelijke consultants hebben de criteria onderzocht en bevestigd.

 

De voordelen van Topprim en Topsilk

Niet enkel het Ecolabel maakt van Topprim en Topsilk topverven. Er zijn heel wat eigenschappen om over naar huis te schrijven:

  • De verf is vrij van aanzetten, waardoor je een perfect egale afwerking bekomt.
  • De verf heeft een goede vloei en verwerkt optimaal.
  • De verf heeft een hoge dekkracht, ook in het wit.
  • Het geverfde oppervlak is goed reinigbaar.
  • Gebruik Topprim als grondlaag en Topsilk als afwerkingslaag. Beide verven zijn in dezelfde kleuren beschikbaar.
  • Betaal met ecocheques!

 Koop milieuvriendelijke verf Topsilk of Topprim met ecocheques

Wil je graag meer weten over de verven die het Europese Ecolabel dragen? We geven graag meer uitleg in onze winkels.

Réactions:

Topprim en Topsilk: Verf met het Europese Ecolabel

Votre réaction




  • * Champs obligatoires