Specifieke verven

8 resultaten

8 resultaten

Op zoek naar speciale verven met een specifieke toepassing

Bij colora vind je ook meer dan de standaard muur- of houtverf. Ontdek ook onze magneetverf, krijtbordverf, hittebestendige verf, vloerverf voor betonnen vloeren en ceruseerpasta voor eikenhouten meubels.

Hoe werkt magneetverf?

Magneetverf of magnetische verf is een watergedragen verf waarvan de samenstelling heel fijne ijzerdeeltjes bevat. Hierdoor wordt het geschilderde muuroppervlak magnetisch. Je kan magneetverf zowel op binnenmuren als op houten oppervlakken zetten. Magneetverf is ideaal in de keuken als boodschappenlijstje of kalenderbord. Ook in de kinderkamer heeft magneetverf een leuk en creatief effect.

Hoe moet je magneetverf aanbrengen?

Kies eerst voor een goede primer. Gebruik onze verfwijzer of ga langs in je colora-winkel om de juiste grondlaag voor jouw schilderwerken te vinden. Daarna kan je aan de slag met magnetische verf. Roer de magneetverf heel goed door zodat de metaaldeeltjes zich gelijkmatig verspreiden voor een egaal magnetisch effect. Werk in 2 tot 3 lagen. Hoe meer lagen, hoe groter de magnetische kracht. Laat de magneetverf goed uitdrogen. Je kan de magneetverf nu gaan overschilderen met een leuke kleur naar keuze. Pas wel op: wil je logge objecten ophangen met zware magneten, dan opteer je beter voor een ijzeren plaat die je uitplamuurt en overschildert. Voor de klassieke koelkasttoepassing (ophangen van foto’s, posters of kalenders met gewone magneten) is magneetverf een prima oplossing.Wat is krijtbordverf en hoe schilderen met krijtbordverf of schoolbordverf?

Krijtbordverf om op te schrijven is een heel slijt- en krasvaste, matte lakverf. Hierdoor is de matte verflaag makkelijk te beschrijven met krijt. Bovendien is de verffilm eenvoudig afwasbaar. Hiervoor staat de kwaliteitsverf van BOSS paints garant. De eigenschappen van schoolbordverf zorgen voor leuke mogelijkheden. Maak een boodschappenlijstje op krijtverf in de keuken, geef de kinderen een leuke teken- en speelhoek met schoolbordverf of geef je interieur een persoonlijke toets en schrijf positieve boodschappen voor je huisgenoten. Je kan de krijtbordverf van BOSS paints perfect laten aankleuren in een andere kleur.

Op zoek naar een ander specifiek product?

Wil je een betonvloer of een garagevloer schilderen? Dan is Epofloor dé verfoplossing die je zoekt.
Een borstelplamuur om de zijkanten van mdf te vullen? Dan is Brushfiller precies wat je zoekt.
Stalen poutrellen brandwerend beschermen? Gebruik onze hittebestende lak in spuitbus voor het beschermen van oppervlakken tot 800°C.
Of wil je je eikenhouten meubels een extra rustiek effect geven? Gebruik onze ceruseerpasta om de nerven in het eikenhout te accentueren met een witachtig accent.

    TOP